Kuzdere was tot voor kort nog een onafhankelijk dorp maar is op 1 januari 2009 bij Kemer ingekomen. Wat de veranderingen hierdoor zijn laat de tijd weten. Qua oppervlak is Kuzdere zeker groter dan Kemer, omdat de almen in de bergen ook tot het dorp horen. 

Een herkenningsteken van Kuzdere zijn de "Karatas", zwarte rotsformatie die midden in de voormalige rivierbedding staan en geliefd zijn bij bergbeklimmers. Handig is om uw mobiele telefoon mee te nemen gezien enkele jaren geleden weer een klimmer met de helikopter opgehaald moest worden. De Karatas zijn een geliefd wandeldoel maar ook met de Dolmus vanuit Kemer te bereiken. Zelfs als u een klein stukje omhoog klimt hebt u een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij het klimmen in de zomer moet u oppassen voor slangen die u bij het zonnebaden stoort.

Een curiositeit vindt u voor een theehuis in de oude dorpskern. Hier komt water uit een boom! Desondanks vindt u in het dorp nog steeds het oude Turkse landleven en is het bijna onaangetast door toerisme. Als u de nieuwe families die hierheen verhuist zijn om in de hotels en winkels te werken buiten beschouwing laat. Elke donderdag is er markt. Sinds 2009 niet meer direct aan de rivieroever maar in de straat aan de andere kant van de school. Hier vindt u maar weinig toeristen en is de prijs normaal. De dorpsbevolking koopt praktisch alles dat ze nodig zijn op de markt. Ook is er, een paar honderd meter verder, een supermarkt voor dagelijkse inkopen.


De grens met Kemer is de rivier die in de winter binnen enkele uren kan veranderen in een kolkende stroom. In de zomer is de bedding droog en wordt dan als grindgroeve gebruikt. In 2003 was er dagenlange zware regenval in de bergen en de bedding kon het water niet snel genoeg meer afvoeren naar de zee. Beide bruggen over de rivier zijn toen weggespoelt, samen met enkele huizen en bedrijven die te dicht op de oever stonden. De bedding is nu veel breder dan voor de overstroming. Intussen zijn er twee nieuwe bruggen gebouwd en hebben zich geen nieuwe overstromingen meer voorgedaan.


Koophuis Turkije