Bij Nederlanders en Belgen neemt het overwinteren in een warm land aan populariteit toe. Er zijn diverse gevestigde landen waar de meeste Europeanen in de wintermaanden naartoe verhuizen. Minder bekend, maar erg interessant, is overwinteren in Turkije. Het land is perfect om te overwinteren. De temperaturen in Turkije zijn aangenaam en de prijzen voor levensonderhoud zijn laag. Daarnaast is er voldoende te beleven en is de bereikbaarheid van de Turkse Riviera goed.

Temperatuur overwinteren in Turkije

De beste locatie voor de overwinteraars is de zuidkust van Turkije aan de Middellandse zee. De regio wordt ook wel de Turkse Riviera genoemd. Bekende plaatsen hier zijn Antalya, Alanya, Side en Belek. De temperatuur is tot januari erg aangenaam. U kunt in december nog eenvoudig in het zonnetje op het terras zitten in de korte broek en t-shirt. In de avond bent u wel een broek en een trui nodig.

De minimum temperatuur is ongeveer 10/15 graden. Beseft u wel dat de gevoelstemperatuur hoger is dan in Nederland. De Turkse Riviera is geen gure, natte regio waardoor zelfs 10 graden in de zon heerlijk is. De maand januari staat bekend om de regen. Dit houdt aan tot ongeveer half februari. Ook deze regen is weer niet te vergelijken met de Nederlandse regen. In Turkije zijn het alleen buien waarna u gerust weer naar buiten kunt.

Prijzen overwinteren in Turkije

Omdat Turkije nog niet erg bekend is als land om te overwinteren zijn er goedkope mogelijkheden in zowel hotels als vakantiehuizen. Elk soort accommodatie heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is aan u om hieruit te kiezen. Bij hotels zijn er ook in de winter all inclusive mogelijkheden. Maar sommige hotels verlenen deze service alleen in het hoogseizoen. Net als bij een vakantiewoning dient u dus gebruik te maken van restaurants en supermarkten. In de supermarkt kunt u zeker voor de helft van de prijs boodschappen doen vergeleken met Nederland. Ook restaurants zijn stukken goedkoper en op de juiste locatie is uitgebreid uit eten voor € 10,- heel gewoon.

 

Hotels in Turkije   Vakantiehuizen in Turkije

 

Bereikbaarheid Turkse Riviera

De toeristenstad Antalya heeft een grote internationale luchthaven. Vanuit de grotere luchthavens in Nederland, België en Duitsland wordt er het hele jaar door naar Antalya gevlogen. Goedkope vliegtickets Turkije zijn er de hele winter te vinden.

Vliegtickets Turkije

Plezier in de wintermaanden

Er is genoeg te doen in aan de Turkse Riviera in de wintermaanden. Afhankelijk van de stad zijn er meer en minder mogelijkheden. Antalya en Alanya zijn de grotere steden. Maar Side en Belek liggen op zulke korte afstanden dat deze misschien wel een betere optie zijn. Afhankelijk of u rust zoekt in de winter of in de drukte van de grote stad wilt zijn. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Wat veel mensen niet weten is dat u zelfs kunt wintersporten in Turkije. Op een uur rijden van Antalya vindt u een wintersportresort waardoor u aangenaam overwinteren kunt combineren met uw wintersport.

Golfen in Turkije

Voor de golfliefhebbers is er Belek. Met meer dan 10 golfbanen is Belek een uitstekende locatie voor de doorgewinterde golfer de wintermaanden al golfend door te brengen. De aangename temperaturen zorgen ervoor dat de winter zelfs interessanter is om te golfen. De zomermaanden zijn voor sommige mensen te warm om een balletje te slaan.

Hotels in Belek

Huis kopen om te overwinteren

Bent u overtuigd van Turkije als land om te overwinteren? Wellicht is het boeken van een hotel of het huren van een vakantiehuis niet de beste optie. Door zelf een woning in Turkije te kopen bent u voordeliger uit. Als u zelf overwintert in Turkije hebt u de mogelijkheid uw woning in het hoogseizoen te verhuren. Hierdoor kost overwinteren geen geld meer maar verdient u er zelfs aan. Het levert u meer op dan als u uw geld op de bankrekening parkeert.

Huizen te koop Turkije