Belek is de golfhoofdstad van Turkije maar met gemiddeld 300 dagen zon per jaar is elke golfliefhebber toch ook een strand nodig voor de familie. 

Zandstrand Belek

Aan de oostkant van Antalya naast de kliffen begint een zandstrand dat helemaal doorloopt tot voorbij het centrum van Alanya waar het eindigt tegen het Taurus gebergte. Meerdere resorts maken dankbaar gebruik van dit lange zandstrand.

Belek neemt ook een deel van dit strand in beslag. Het deel waar Belek gebruik van maakt is een fijn zandstrand dat langzaam afloopt in de zee. Achter het stuk strand van Belek vindt u direct de golfbanen tussen de bossen met daartussen steeds enkele ultra luxe vijf sterren hotels. Alle hotels hebben een prive strand waar u als 'gewone' toerist geen gebruik van kunt maken.

Daarom heeft de gemeente Belek een strandpark met groot zandstrand geopend voor het algemene publiek dat in de pensions of in de vakantiehuis verblijft. Op het strand kunt u bedden en parasols huren. Ook is er een beachclub waar u een hapje en drankje kunt nuttigen en u kunt gebruik maken van toiletten en douches. Op het publieke strand zijn veel watersporten te beoefenen. Naast het zwemmen kunt u jetskies huren, snelheid op een banaan achter de speedboot meemaken of uitkijken over de golfbanen onder een parachute met paragliden.


Om het publieke strand te bereiken rijdt er een trekkertje met open wagons langs de hele kustweg van Belek. Voor een kleine vergoeding kunt u meerijden naar het strand.


Huis te koop in Turkije