Om te genieten van een strand in Bodrum zijn er ontelbare mogelijkheden. Elk stadje op het schiereiland Bodrum heeft een eigen baai met strand. Daarnaast zijn er nog veel andere baaien zonder bebouwing maar met strandjes. U kunt rustige stranden opzoeken maar ook zeker drukke stranden. Ook zijn alle types aanwezig zowel zandstrand als kiezelstrand of een mix. De stranden op het schiereiland Bodrum zijn niet heel groot of breed maar door de ruime keus kunt altijd iets van uw smaak vinden.

Voor het gemak noemen wij de bekendste stranden

Bodrum strand

Het centrum van Bodrum heeft een eigen strand. Het strand ligt ten oosten van het bekende kasteel van Bodrum. Als u in het centrum van Bodrum winkelt wandelt u zeker langs de zee en het strand. Het is een smal strand en ook niet heel lang. Het is er bijna altijd druk. En als u het niet erg vindt bekeken te worden door de langs lopende winkelende toeristen is het lekker even in de zee duiken als u er toch bent. Het strand is vooral een kiezelstrand. Het strand is gratis en u kunt er bedden en parasols huren.


Gumbet strand

De baai van Gumbet ligt direct naast de stad Bodrum. Als u op de heuvel bij de "Gumbets" staat kijkt u zowel uit op de baai van Bodrum als die van Gumbet. Het strand van Gumbet is populairder bij toeristen. Het is een mix strand dat overal gratis is. Wel is het strand erg druk omdat de gasten van alle hotels achter het strand uitlopen op het strand. Achter het strand loopt een leuke promenade en hebt u de gelegenheid in de vele restaurants en bars iets te drinken en te eten. Ook dit strand is niet breder dan enkele meters maar wel langer dan dat van Bodrum. Er is gelegenheid om strandbedden en parasols te huren. In de baai zijn veel mogelijkheden tot watersporten. De baai van Gumbet is ook erg populair bij windsurfers om de bries die door de baai waait.


Bitez strand

De buur van de baai van Gumbet is de stad Bitez dat ook in een eigen baai ligt. Het strand is te vergelijken met die van Gumbet. Het is ook een mix strand met dezelfde breedte. Wandelend over de promenade die achter het strand ligt kunt u genieten van de mooie uitzichten over de baai of een kopje koffie drinken in een van de restaurants en bars. Het strand is gratis en er is voldoende mogeljkheid een bed met parasol te huren. Ook in deze baai vindt u nog veel windsurfers om dezelfde reden als die van Gumbet.  U kunt ook heerlijk genieten van de bries die wat verkoeling geeft als u zelf op de banaan achter de speedboot zit.


Baaien en stranden

Als u om het schiereiland Bodrum vaart wacht u achter elke kaap weer een nieuwe verrassing. De ene baai is nog mooier dan de volgende. Alle baaien hebben een eigen strand waar aan de zuidkant van het schiereiland veel zand- en mixstranden en aan de noordkant kiezelstranden. De baaien aan de westkant zoals de baai van Turgutreis, Gumusluk en Yalikavak kunnen vaak ook nog genieten van een zandstrand. In de baaien waar geen bekende plaats ligt kunt u vaak genieten van veel rust en zult u zelfs regelmatig alleen zijn. In de mooiste baaien komen dan wel weer de rondvaartboten, daar moet u rekening mee houden voordat u denkt alleen te zijn.Tweede huis Turkije