Het stadsdeel Kiris ligt achter de berg met de grote vlag die u overal vanuit Kemer ziet. Vroeger was het een brandweerwacht die voor bosbranden kon waarschuwen. Nu staan er antennes voor telefoon en televisie. U kunt over de Ataturk boulevard in Kemer rijden en komt dan op een goed gebouwde straat halfhoog over de berg en arriveert in Kiris. Fietsers hebben wel problemen met de klim. De straat eindigt bij de rivier die Kiris van Camyuva scheidt. Er was een brug maar die is ingestort en niet weer herbouwd. De hoofdweg naar Kiris gaat over de kustweg en dan voor de rivier links. 

De rivier droogt in de zomer volledig uit en dan rijdt u over de droge bedding van Kemer naar Camyuva. Pech als u het te vroeg probeert en blijft steken. Voor de onverantwoordelijke buschauffeurs die in de bedding in alle rust hun voertuigen wassen is het bijna standaard om weer vast zitten en zich uit de bedding moeten laten trekken.


Het toerisme in Kiris begon in 1990 toen Hotel Kiris World in de Middellandse zee baai van Kemer geopend werd. Nu hoort het hotel zoals duizend anderen in de provincie Antalya bij een hotelketen. Aan het strand van Kiris stonden in 1990 alleen dennebomen met daarachter boerderijtjes en sinaasappelgaarden met huizen. Vandaag de dag staan er aan het strand van Kiris een rij grote vier- en vijfsterren hotels. Meer hotels en winkels vindt u ook aan de andere kant van de straat. Waren er enkele jaren geleden nog kleine restaurants in Kiris, waar u voor een goede prijs goed eten kon. Nu zijn deze bijna allemaal verdwenen. De laatsten vechten om te overleven, omdat de grote hotels bijna allemaal all-inclusive bieden. De hotelgasten verlaten daarom hun zonnebedden en de bar in het hotel niet.

Ongeveer honderd meter van het strand zijn de sinaasappelgaarden verwijderd en hebben plaatsgemaakt voor vakantiehuizen. Veel Turken kopen zich zo een vakantiehuis waar de hele famillie de zomer door kan brengen. Maar ook buitenlanders kopen hier huizen.


Koophuis Turkije