Side staat goed bekend om de natuurlijke zandstranden en liggend op een kaap, strekken de stranden aan alle kanten zo ver als het oog reikt. Ondanks dat alle stranden verbonden zijn door een korte wandeling door de oude stad, hebben ze allen unieke eigenschappen.

Weststrand Side

Aan de west kant richting het vakantieresort Antalya ligt het strand waar de meeste grote hotels van het resort Side gebouwd zijn. Ondanks dat geen enkel deel van het strand het 'privé strand' recht heeft, heeft elk hotel een eigen sectie "geclaimd" en alleen als u gast bent in een hotel is het erg waarschijnlijk dat u alleen op dat deel van het strand geweest bent. Gelukkig zijn er ook kleinere groepen bedden op sommige stukken strand waar u een dag tarief betaald voor een bed en een parasol. Deze stukken zijn wel minder georganiseerd dan die van de hotels.

Het strand is erg populair bij ochtend lopers en joggers. Zelfs laat in de avond lijkt dit strand erg druk met de mensen die terug uit Side lopen naar hun hotel. Voor families is dit het beste strand omdat de zee erg helder, ondiep en veilig is.


Sinds enkele jaren is er tussen de hotels en het strand een fijne wandelpromenade aangelegd. De hotels hebben hier een deel van hun grond voor afgestaan. De promenade wordt zowel 's winters als 's zomers erg druk bezocht. U kunt heerlijk wandelen over de boulevard en u ziet er ook regelmatig skaters en joggers. Verschillende hotels hebben een beachbar geopend waar u een prettige verfrissing kunt gebruiken voordat u terugkeert naar Side.

Ooststrand Side

Het oost strand loopt een strand dat tot Alanya en verder strekt. Dit strand is moeilijker te bereiken en daarom minder druk dan het west strand. Het kan bereikt worden door een wandeling vanaf de oude stad langs de kustlijn, een pittoreske wandeling dat u langs de vele ruines brengt, of u gaat langs de Otogar(busstation), loop door het station en buiten Side door de duinen over smalle stoffige paden. Dit is een goed idee in de morgen wanneer het niet te heet is, maar een slecht idee na 11 uur. Als alternatief is er de taxi die u direct naar het strand brengt.

Onthoud dat de meeste mensen lui zijn op vakantie en niet ver willen lopen, maar hoe verder u gaat van het centrum van Side, hoe minder mensen u tegenkomt. Er is een strandservice rond Side, waar u elke morgen opgehaald kunt worden bij verschillende restaurants en hotels die connecties hebben met specifieke strand bars waar u naartoe gebracht wordt. Er wordt verwacht dat u hun restaurant gebruikt als een basis voor de dag. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes gebracht naar waar u begon. Deze service is gratis!


Dit strand is niet beschikbaar voor ontwikkelaars en is veel natuurlijker dan het west strand. Met duinen op de achtergrond is er niets dat de skyline bederft op een aantal oude monumenten of een stuk Romeinse muur na dat maar een raar gezicht is in de duinen. De faciliteiten op het strand zijn basis faciliteiten, de meeste snackbars en restaurants worden beheerd door families en stralen een ontspannen uitdrukking uit. Wees erop voorbereid dat u dient te betalen voor zonnebedden en parasols. Het lichte nadeel van dit strand voor families is het snel diep worden van de zee en al 3 meter buiten het strand kunnen de golven vrij ruig zijn.

Beide strand beschikken over vele watersportcentra die een goede selectie van activiteiten beiden onder andere, para-gliding, water skiën, jet skiën, bananenboten en banden.

Na een paar dagen op een van de Side stranden voelt u zich als een deel van het meubilair, zo ontspannend is het. We kunnen niet genoeg benadrukken dat u zonneschermen en hoge factor zonnecreme moet gebruiken, zeker voor kinderen. De stranden zijn misleidend door de lichte bries die uw verbranding verbergt. Tijdens de zomermaanden zijn er zeker 2 of 3 keren dat de Poyraz Side raakt. Dit is een wind vanuit de Sahara en voelt alsof er een haardroger op u blaast, wees zeker voorbereid op deze tijden.


Huis kopen Turkije