Tekirova is een klein stadje dat door het groeiende toerisme van de laatste jaren, net als andere stadjes in de regio, sterk uitgebouwd werd. Het ligt ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Kemer en behoort nog aan de provincie Antalya.

Het oorspronkelijke oord ligt direct aan de hoofdweg D-400, terwijl de hotels met de daarbij behorende verzorgingsbedrijven, ontelbare winkels en restaurants, oostwaarts aan de zee oever genesteld zijn.

In de laatste jaren heeft de burgemeester met enorme uitgaven geprobeerd het stadje als een soort tegenpool van Kemer te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot een nieuwe promenade, een amfitheater en machtige nieuwe hotelcomplexen. Omdat de oudere winkelcomplexen niet gebruikt worden kan de over proportionele stadsontwikkeling de toeristenstroom nauwelijks aan en kan het voornemen slechts een wens blijven. Van de rand van de Tahtali berg hebt u een prachtig uitzicht over Tekirova.


Wie zijn hotel in Tekirova niet gevonden heeft rijdt eigenlijk gewoon eraan voorbij in de richting van Ulupinar, Cirali, Olympos of zelfs naar Kumluca en Myra. De andere eindigen aan de zeekant, met de boottochten van Kemer die naar Olympos het stadje gewoon voorbij varen. Maar als u op zoek bent naar zon en strand in een all-inclusive bent u hier beter af dan in het rumoer van Kemer.

Sinds het jaar 2005 heeft Tekirova een echte attractie te bieden dat zich achter de naam "EKO-Park" verbergt. Het park is een wonderschone botanische tuin. Hier kunt u ontelbare binnenlandse en buitenlandse slangen en reptielen bekijken. Ook vindt u hier veel medicinale -en nuttige planten in hun natuurlijke omgeving zien, aanraken en fotograferen. Elke dolmus- of taxichauffeur kent de attractie. Helaas is het park in de wintermaanden gesloten. Pas vanaf 1 mei is het park weer geopend.

Ook te bewonderen zijn de prachtige bergen die het hele jaar door er anders uit zien. Hier loopt ook het beroemde Lycische pad.


Koophuis Turkije