Boek excursies Marmaris

Musea Marmaris

Marmaris Museum

Het museum van Marmaris ligt in het kasteel van Marmaris op de heuvels achter de jachthaven. Na de restauratie van het kasteel tussen 1980 en 1990 startte het kasteel als een museum in 1991. In het museum vindt u archeologie en etnografie.

Het archeologische deel toont, amphoras uit Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijden en aardewerk, glaswerk, munten en versieringen van opgravingen uit Knidos, Hisaronu en Burgaz. In het etnografische deel vindt u weefwerken, tapijten, meubels, koperkeukengereedschap, wapens en versieringen uit de Ottomaanse tijd. In andere delen vindt u galerijen.

Halici Ahmet Urkay Museum

Het privé museum ligt op de weg naar Mugla, 10 kilometer buiten Marmaris. Het is een gebouw van 3.000 vierkante meter. Het museum heeft twee delen. In de archeologische sectie vindt u archeologische stukken uit diverse eeuwen zoals aardewerk, glaswerk, munten, beelden en versieringen tentoongesteld.

Het etnografische deel toont, tapijten, houten en marmeren werken, wapens en traditionele kleden uit diverse eeuwen. De eigenaar van het museum, de heer Urkay, verzameld al 50 jaar. Het museum is alle dagen van de week open en de entree is gratis.

Historische sites Marmaris

Kasteel Marmaris

Men denkt dat het kasteel van Marmaris eerst gebouwd werd door de Ioniers in 1044 voor Christus. Later werd het kasteel opgeknapt in de eeuw van Alexander de Grote. Het kasteel is herbouwd en vergroot door Suleyman de Magnifieke tijdens zijn campagne tegen het Griekse eiland Rhodos in 1522. Suleyman de Magnifieke gebruikte het kasteel als militaire basis voor zijn troepen. Tijdens de eerste wereld oorlog is het kasteel ernstig beschadigd door kanonnenvuur van de Franse vloot. Tot 1970 is het kasteel een accommodatie geweest. ER zijn 18 huizen, een fontein en een boog in het kasteel. Uiteindelijk is het kasteel gerestaureerd tussen 1980 en 1990 en werd het een museum in 1991. Het kasteel van Marmaris heeft zeven delen. Twee delen zijn georganiseerd als archeologische lounge en een als etnografische lounge. De andere delen zijn in gebruik als galerij en opslag.

Het kasteel van Marmaris heeft een fantastisch panorama. Een aanrader voor dagtrips om het Marmaris panorama te bewonderen overdag of in de avond.

Hafsa Sultan Caravanserai

Ottomaans gebouw in Marmaris. De caravanserai is van Sultan Hafsa (de moeder van Suleyman de Magnifieke). De caravanserai was een herberg voor reizigers of soldaten om uit te rusten en te herstellen. Hafsa Sultan Caravanserai is gebouwd in 1545. Het gebouw is bedekt met bogen en ligt net bij de smalle straat naar het kasteel. De caravanserai heeft een grote en zeven kleine kamers met een prachtige architectuur. Tegenwoordig huist het souvenirwinkels en cafés. De caravanserai is een leuke toeristische plaats.

Tombe van Sariana

De tombe ligt in de noordoostelijke hellingen van Marmaris. Het is gebouwd in Ottomaanse stijl ter herdenking van Sariana. Sariana was beroemd om haar voorspellingen. Tijdens de campagne tegen Rhodos bezocht Suleyman de Magnifieke Sariana en nam positieve antwoorden voor de campagne uit haar voorspellingen. Ze hielp de Ottomaanse troepen ook door hen melk te brengen en door het voorspellen van de overwinning op Rhodos tijdens de jaren van de campagne.

Ibrahim Aga Moskee

De Ibrahim Aga Moskee ligt in het Kemeralti district. Het is gebouwd in 1789. Het heeft een enorme koepel op het dak en daardoor van grote architectonische waarde.

Archeologische park in Iyilik rosten

Het park ligt in de regio bekend als de Iyilik rotsen centraal in Marmaris. Het gebied is 8.342 vierkante meter bij 2.100 vierkante meter bij de heuvel. Archeologische ruïnes uit de 4de eeuw voor Christus staan tentoongesteld in het park.

Bedesten

De oude historische Bedesten ligt in de centrale bazaar. Net als in het verleden dient het als bazaar en marktplaats.

Tashan & Kemerli brug

Tashan & Kemerli brug ligt in Iskelebasi, 10 kilometer van de Mugla weg. De brug is gebouwd door Suleyman de Magnifieke in 1552. Het bouwwerk is een brug met bogen gebouwd van stenen en bakstenen.

Antieke steden rond Marmaris

Physkos

Het is niet zeker wanneer Marmaris gesticht is. Maar in de zesde eeuw voor Christus was Marmaris bekend als Physkos en was het onderdeel van Caria. Physkos was een belangrijke havenstad in de Caria regio.

De ruïnes van Physkos zijn te zien van de Asar heuvel ten noorden van Marmaris. De stadsmuren van de Akropolis bestaan nog steeds.

Loryma (Bozukkale)

Loryma ligt in de zuidelijkste punt van het Bozburun schiereiland. U ziet de ruïnes van een lang en smal kasteel met een ronde toren en waterputten aan beide kanten. Op de bovenmuren staan negen vierkante torens. Er zijn geen overblijfselen van gebouwen in het kasteel zelf. Aan dezelfde kust van Loryma is ook nog een grot genaamd Bozuk.

Amos

Amos ligt dichtbij de wijk Asarcik in het zuiden van Marmaris. De geschiedenis van Amos ligt in de Hellenistische tijd. Er zijn een theater, een tempel en enkele beelden. Amos is omgeven door muren uit dezelfde tijd. Speciaal het theater is in een goede conditie. Vervoer is over zee vanaf Marmaris en Turunc.

Cleopatra eiland

Cedrea is een prachtige promenade. Het ligt 16 kilometer ten noorden van Marmaris. Het Cedrae eiland is ook bekend als Cleopatra eiland of Stadseiland. De overblijfselen van de stadsmuren zijn te zien. Het is beroemd om het grote strand en de ruïnes van een antiek theater. Er is een interessant strand in de kleine baai in het noordwesten van het eiland waar Cleopatra gezwommen zou hebben. Volgens de legenda zwommen Cleopatra en Antonius hier samen en komt het zand uit Noord Afrika. Men zegt dat dit type zand alleen te vinden is in Egypte. De ruïnes op het oostelijke deel van het eiland staan er nog uit de tijd van de Romeinen. Het theater is in een goede conditie. Ook is er op het oostelijke deel een Agora. Volgens enkele tekeningen werden er atletische festivals gehouden ter ere van Apollo.

Hydras

Hydras ligt bij Erine, 35 kilometer van Marmaris. De antieke stad Hydras is gesticht in de Selimiye baai aan de noordkant van het Bozburun schiereiland. Overblijfselen van de stadsmuren en een vierkant grafmonument in het zuiden ziet u eenvoudig. Drie kilometer van Hydras aan de kust is een observatietoren en drie graven.

Erine

Er zijn ruïnes uit de tijd van de Romeinen in Erine. Erine ligt 3 kilometer van het dorp Hisaronu. U bereikt Hisaronu als u de weg volgt naar Datca en afslaat naar het zuiden op het kruispunt Bozburun. Erine is uitstekend om te wandelen.

Castabus (Pazarlik)

Castabus ligt in het Pazarlik deel dichtbij het dorp Hisaronu. Het gebied was een heilige plaats op de heuvels van de berg Eren. U ziet een Ionische tempel uit de vierde eeuw voor Christus, ter ere van Hemithaya, de godin voor ziektebehandeling. De tempel heeft ook Dorische figuren. Dichtbij de tempel is een oud theater. In vroegere eeuwen werden festivals in de regio gehouden.

Saranda (Sogut)

Saranda ligt dichtbij het dorp Sogut, 45 kilometer van Marmaris. Het dorp bestond tijdens de Romeinse en Byzantijnse tijdperken. Er zijn alleen enige ruïnes te zien in het gebied.

Bybassios

De ruïnes van het antieke Bybassios ziet u op de route naar Erine richt Bozburun. Nu ligt het Orhaniye stadje op de heuvels waar de ruïnes van Bybassios staan. De stadsmuren zijn verspreid over een verspreid bosgebied.

Knidos

Knidos is zeker de moeite waard te bezichtigen. Het ligt bij Tekirburnu op het meest westelijke punt van het Datca schiereiland. Knidos was de belangrijkste havenstad van Karia. Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse overblijfselen vindt u in de regio. Knidos is gedeeltelijk gebouwd op het vasteland en gedeeltelijk op het eiland Triopion. Hippadomas is een goed geplande stad met rechte kruispunten. De muren aan de buitenkant van de berg vormen een natuurlijk schild rond de akropolis. De Odeon, het kleine theater, het grote theater, de Korint tempel en de beelden van leeuwen zijn overblijfselen in de regio. Er is een fantastisch panorama vanaf de heuvel. Aan de ene kant ziet u de Egeïsche zee en aan de andere kant de Middellandse zee. Stranden hier zijn zeker het bezoeken waard.

Nimera

Nimera ligt ten zuiden van Marmaris op het Paradijs eiland met een verbinding naar een handgemaakte bergpas. Er zijn enkele ruïnes in het gebied.

Euthenna

Euthenna vindt u via het dorp Karacasogut. De stadsmuren hier zijn nog in goede conditie en er zijn ook resten van een antieke haven aan de waterkant.

Kaunos

Kaunos ligt dichtbij Candir, aan de westkant van de Dalyan rivier. Dalyan is een bekend toeristengebied met geschiedenis, het schildpaddenstrand en thermale modder. Kaunos ligt hier en is de moeite waard te bezichtigen. Kaunos was een Karische stad in de vierde eeuw voor Christus. Het gebied is erg groot met een terras tempel, agora in de haven, theaters, rotsgraven en een bad. Dalyan ligt 80 kilometer van Marmaris. Er zijn boottrips van Marmaris naar Dalyan die wij zeker aanraden.

Boek uw excursies in Marmaris

Bekijk de beschikbare excursies in Marmaris en boek direct via het internet.

Boek uw excursie in Marmaris