Bodrum is de stad van wonderschone landschappen, kosmopolitische levensstijl, beroemde witgewassen huizen en overgoten met geschiedenis en cultuur. Bodrum is de nummer 1 bestemming voor een tweede huis in Turkije. Met een winterpopulatie van ongeveer 35.000 heeft Bodrum alles wat een stadje van deze grote kan bieden. Omdat er steeds meer permanente bewoners zijn is het voorzieningenniveau ook buiten de zomermaanden hoog. Bodrum ligt in het hart van het vruchtbare Egeïsche westen van Turkije. Geen wonder dat een nabijgelegen plaats als Mumcular het centrum is van veehoeden, honing en de olijvenproductie. Visboerderijen zijn ook een bloeiende industrie rond het Bodrum schiereiland. 

Waarom Bodrum?

Bodrum is een schitterende bestemming voor toeristen met de mooie resorts, comfortabele hotels en motels, gezellige gasthuizen, indrukwekkende ruïnes van voormalige beschavingen en magnifieke landschappen. Andere bezoekers komen naar Bodrum voor de internationale festivals van de Bodrum Internationale Jachtclub (B.I.Y.C)  of het internationale hoofdkwartier van de onderwater archeologie (gelegen in het kasteel). Ook de traditionele bouw van jachten trekt veel bekijks.

Foto's Bodrum

De naam Bodrum betekent ‘kelder’. Waarschijnlijk is dit afgeleid van de Petrusburcht in Bodrum. In de Griekse tijd heette Bodrum, Halicarnassus. De naam kent u wellicht van het Mausoleum van Halicarnassus. Dit is een van de antieke zeven wereldwonderen waarvan de fundamenten nog te bezichtigen zijn bij Bodrum. De stenen van het mausoleum zijn gebruikt bij de bouw van de Petrusburcht. 

Vakantie in Bodrum

Boek voor uw vakantie naar Bodrum een vliegticket naar het Bodrum-Milas vliegveld op maar een half uur rijden van het vakantieresort aan de Turkse Riviera.

Bij ons boekt u ook een accommodatie voor uw vakantie. Wij beschikken over een mooi aanbod van vakantiehuizen in Bodrum en tevens over all inclusive vijf sterren hotels of hotels met minder sterren.

Om van het vliegveld naar uw accommodatie te komen kunt u een auto huren bij Real Turkey.

Winkelen in Bodrum

Bodrum is een fantastische winkelstad. In de vele smalle, schilderachtige straatjes onderhandelt u over goud, kleding, sieraden enz. Langs de haven van Bodrum is het heerlijk flaneren. Nuttig daarna een heerlijke Turkse maaltijd in een van de goede Turkse restaurants. Bodrum heeft een breed aanbod aan restaurants met keukens van over de hele wereld. In de avond is het ook gezellig en zijn er genoeg uitgaansgelegenheden voor een lange nacht. De Halicarnassos discotheek is een van de bekendste van de Egeische kust. Tien minuten met de Dolmus brengt u in Gumbet, het plaatsje dat bekend staat om het stappen tot in de laatste uurtjes.


De reputatie van de Bodrum scheepswerven dateert uit oude tijden, maar nog steeds bouwen vakwerkers hier traditionele jachten: de Tirhandil met een gepunte boeg en achtersteven, en de Gulet met een brede balk en rond achtersteven. Vooral de laatstgenoemde word gebruikt voor excursies en pleziertripjes en in de jaarlijkse Houten Jacht Regatta. Dankzij de jaarlijkse toestroom van bezoekers hebben kleine ondernemers ervoor gezorgd dat winkelen in Bodrum verrukkelijk is. Alle soorten leren goederen, natuurlijke sponzen en de lokale blauwe parels zijn bijvoorbeeld koopjes die u vindt in de vriendelijke kleine winkels langs de smalle, witte ommuurde straten. Charmante boetieken bieden tapijten, sandalen en borduurwerk en originele mode van zacht katoen. Als u naar een winkelcentrum wilt, moet u Oasis bezoeken. Met verschillende winkels die alles verkopen, restaurants en bioscopen. Bodrum is ook het centrum van de Turkse kunstgemeenschap, met de levendige en vriendelijke Boheemse atmosfeer en vele kleine galerijen. Deze gemeenschap zorgt voor een informele levensstijl en nachten vol verrassingen. Vandaag de dag is Bodrum even levendig in de winter als in de zomer.

Bodrum vastgoed

Bodrum is iets duurder dan andere resorts aan de Turkse kusten. Dit komt door de aanwezigheid van de Turkse jetset en de vele Europeanen. Deze populariteit maakt het wel een goede investering, aangezien Turken en Europeanen interesse hebben in de Bodrum vastgoed markt.

Waar ligt Bodrum?

Bodrum ligt in het westen van Turkije aan de Egeische Zee kust tegenover het Griekse eiland Kos. Een bezoek aan dit eiland is erg leuk. Het schiereiland ligt in de provincie Mugla met als hoofdstad Mugla.

Kaart ligging Bodrum

Afstanden van Bodrum naar andere steden

Afstand Bodrum naar Kusadasi: 160 kilometer ongeveer 2,5 uur rijden
Afstand Bodrum naar Marmaris: 160 kilometer ongeveer 3 uur rijden
Afstand Bodrum naar Izmir: 250 kilometer ongeveer 3,5 uur rijden
Afstand Bodrum naar Fethiye: 230 kilometer ongeveer 4 uur rijden
Afstand Bodrum naar Antalya: 429 kilometer ongeveer 7 uur rijden
Afstand Bodrum naar Istanbul: 800 kilometer ongeveer 11,5 uur rijden

 

Andere regio's aan de Turkse Riviera

Naast Alanya zijn er diverse andere interessante regio's aan de Turkse Riviera

Side Turkse Riviera   Fethiye Turkse Riviera   Antalya Turkse Riviera   Alanya Turkse Riviera   Kusadasi Turkse Riviera    
Side   Fethiye   Antalya   Alanya   Kusadasi    
Belek Turkse Riviera   Kemer Turkse Riviera   Didim Turkse Riviera   Cesme Turkse Riviera   Golf Turkse Riviera    
Belek   Kemer   Didim   Cesme   Golf Turkije    
Marmaris Turkse Riviera                    
Marmaris    

Tweede huis Turkije