Adrasan heeft veel mensen bijzonder getroffen. Een badbaai met flair en het begin van de Turkse Riviera welk altijd een dagbezoek waard is. Wie in de vakantie het toeristenlawaai liever ontloopt en in absolute rust wil genieten kan in Adrasan direct een klein hotel of pension boeken. De grote reisbureaus bieden geen hotels in het stadje.

De baai van Adrasan is in mei een bijna menseloos vlekje aan de Middellandse zee kust, ten zuiden van Kemer. Hier zijn geen grote hotels en het strand is voor alle bezoekers vrij toegankelijk. Dus genieten  van juni tot september, talrijke binnenlandse -en buitenlandse badgasten, hier van het fijnzandige strand. Een ideaal vakantieoord voor vooral families met kleine kinderen. De bodem van de zee loopt hier langzaam af en is eigenlijk voordat het seizoen begint al aangenaam warm.


Met de huurauto rijdt u via de D-400 straat ongeveer dertig kilmeter naar het zuiden in de richting van Kumluca. Men slaat dan af naar Olympos en Cavuskoy (Adrasan). De weg slingert in veel curves door een wild voorgebergte richting de kust. Onderweg dient u in de bochten altijd links te houden. De weg is sinds 2007 verbreed vanaf de D-400 tot de afslag Olympos. Ongeveer tien kilometer na de afslag Olympos beland men in het dorpje Cavuskoy. Hier moet u voor het gouden Ataturk gedenkteken scherp naar link afbuigen. Er zijn extra pijlen op het wegdek getekend in de richting van het strand, maar deze verdwijnen langzaam.

Als u langzaam door het dorpje gereden bent kunt u rechts of links langs de baai rijden. Hier kunt u schattige plaatsjes vinden om te parkeren en naar het strand wandelen. Badschoenen zijn aanbevolen. Er zijn bijna geen stenen maar het fijne zand is erg heet. Aan het strand kunt u liggen en parasollen huren. Er is ook een trap -en roeiboot verhuur waarmee u de baai kunt verkennen. Om elke hoek wacht u een nieuwe indruk.

Aan de oever zijn diverse restaurants. Op de terugweg kunt u dineren in een van de vele forellenrestaurants.

In plaats van links af te buigen kunt u in Cavuskoy ook doorrijden. U bereikt dan de kleine baai van Karaoz. Intussen is dit plaatsje  bijna dichtgebouwd met vakantiewoningen en is het strand niet aan te raden. Maar kort voor de oever buigt een straat naar rechts af die de toeristen over rosten en een steile oever naar verschillende kleine baaien voert. Vanuit de hoogte geeft dit altijd weer fantastische uitzichten over de wonderschone baaien en kust. Alles nog onbedorven en verschoont van massatoerisme.

Deze weg langs de steile kust voert u helemaal tot het plaatsje Kumluca.


Koophuis Turkije