Boek excursies Kusadasi

Kusadasi is een toeristenstad voor zon, zee, strand en winkelen. Veel bezienswaardigheden heeft de stad zelf niet. Wel is het een uitstekende basis voor de vele antieke steden die in de regio Kusadasi liggen. Hieronder noemen wij de belangrijkste excursie mogelijkheden 

Efeze

De best bewaarde stad uit de Griekse en Romeinse tijden. Als u Efeze bezoekt kunt u het echte gevoel krijgen hoe het leven 2000 jaar geleden eruit zag in de gloriedagen van de Griekse en Romeinse tijd. Op het gebied van ruines is het zelfs beter dan Rome.

In het nieuwe testament van de bijbel schrijft de apostel Johannes een brief naar de bewoners van Efeze en men gelooft dat hij ook dichtbij begraven is in de St John basiliek. Ook denkt met dat de Maagd Maria haar laatste dagen op aarde hier doorgebracht heeft en daarom kunt u op de heuvel zuidelijk van Efeze het herbouwde Huis van de Maagd Maria bezoeken.

Efeze ruines

De stad is erg groot en er is zoveel te zien dat het een "must see" is voor geschiedenis liefhebbers. Efeze was een bloeiende rijke Romeinse stad met een drukke haven en een winstgevende pelgrimshandel, die kwamen voor de tempel van Artemis. Enkele bekende ruines in de stad zijn het antieke amfitheater met 25.000 zitplaatsen, de havenstraat met kolommen, fonteinen en monumenten, de marmeren weg die van het theater naar de bibliotheek van Celsus leidt en natuurlijk de bibliotheek van Celsus zelf die zelfs in meerdere films voorkomt. Daar naast is er nog veel meer te zien in deze best bewaarde stad in Turkije.


Efeze is te bereiken met de Dolmus naar Selcuk, een excursie vanuit Kusadasi of u huurt een auto die u eenvoudig parkeert op de grote parkeerplaats.

Selcuk

De stad ligt onder een heuvel met een groot fort dat boven Selcuk uittorent. Daarnaast domineren ook ooivaars de stad die nestelen in het oude Romeinse aquaduct, ongebruikte minaretten en andere veilige hoge plaatsen. Het museum van Efeze ligt in Selcuk samen met de St. John Basiliek. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de Isa Bey Moskee. Op de weg terug naar Kusadasi ligt de archeologische site van een van zeven antieke wereldwonderen; de tempel van Artemis. Kortom zeker de moeite waard.


Selcuk ligt ten noordoosten van Kusadasi en is te bereiken met de Dolmus of u huurt een auto.

Sirince

Sirince is een prachtig heuvelstad maar acht kilometer ten oosten van Selcuk en dichtbij Efeze. Beroemd om olijfolie, fruitwijnen en andere natuurlijke producten is het zeker de moeite waard voor een excursie. U kunt gezellig winkelen in de smalle straatjes, genieten van een diner in het Turkse stadje Sirince, natuurlijke producten kopen, wijn proeven in een van de vele originele wijnproeverijen of simpelweg genieten van de uitzichten die de combinatie van oude Griekse architectuur en het berglandschap bieden.

Om naar Sirince te gaan kunt u het beste een auto huren waardoor u alle tijd hebt voor het stadje. Natuurlijk is een excursie vanuit Kusadasi ook mogelijk.


Priene, Milete & Didyma

Deze drie antieke steden zijn perfect voor een fascinerende dagtocht vanuit Kusadasi in de oudheid van Romeinse tijden. Het beste kunt u dat doen door het huren van een auto en zelf Priene, Milete & Didyma te bezoeken. Bent u bang dat u de weg kwijtraakt dan kunt u altijd een taxi voor een dag huren.

Priene

De antieke stad Priene ligt op een vlak land dat uitkijkt over de meanderen rivier onder de steile rosten van de Mykale berg. Het is de eerste stad die u tegenkomt vanuit Kusadasi. Het is zeker de moeite waard de stad te bezoeken om het goed behouden theater en vergaderkamer. Daarnaast zijn er nog overblijfselen van de tempel van Athena, het werk van Pythius van Halicarnassus, de architect van het Mausoleum van Halikarnassos. Andere antieke resten zijn een gymnasium, stadion en Byzantijnse kerk.

Priene ligt 30 kilometer ten zuiden van Kusadasi.


Milete

Milete is bekend om het gigantische Hellenistische theater met 25.000 zitplaatsen. Waarschijnlijk het meest indrukwekkende theater in Anatolie ligt het aan de zuidelijke kant van de rivier 22 kilometer ten zuiden van Priene. Milete was een belangrijke Ionische stad. Een klein Romeins fort staat op een heuvel naast de stad. Een klim op het fort levert u een fantastisch panorama op het antieke Milete en de omliggende katoenplantages in de regio.


Didyma

Het laatste bezoek brengt u dan aan de gigantische tempel van Apollo in Didyma. De tempel van een van de beroemdste orakels in de antieke wereld, even belangrijke als het toch bekendere Delphi in Griekenland. De witmarmeren tempel staat er sinds mensenheugenis en simpel verbazingwekkend is het bos van 120 gigantische kolommen die de ingang sieren. Aan de achterkant van de tempel ligt de bron waar de priesters de mensen hielpen.

De priesters dronken uit de heilige bron om visioenen op te roepen voor de mensen. Men gelooft dat het water een stof bevatte die een bepaalde staat opriep waarin de priesters verkeerden.

Rond de tempel liggen velden met marmeren overblijfselen en beelden. Als u over de velden loopt ontdekt u hoe imposante het bouwwerk van Apollo eigenlijk is.


Pamukkale

Deze calciumbronnen in Turkije liggen negentien kilometer ten noorden van Denizli, dat weer kilometers van Kusadasi ligt. De beste optie is om een excursie vanuit Kusadasi te nemen naar Pamukkale.

De hete calcium bronnen ontspringen vanuit de aarde en vloeien over de randen. Het afkoelen van deze wateren zorgt voor een dramatisch briljant wit landschap met baden van calcium. Pamukkale is een spa geweest sinds Romeinse tijden en veel gebruikt door packbackers door Turkije. Nadat de overheid Pamukkale promote en vele toeristen kwamen is de oude glorie vergaan. Maar nog steeds is het de moeite waard dit bijzondere landschap te bezoeken.


Boek uw excursies in Kusadasi

Bekijk de beschikbare excursies in Kusadasi en boek direct via het internet.

Boek uw excursie in Kusadasi