Belek is inmiddels een bekende toeristenplaats in Turkije en nog bekender in de golfwereld. Elk jaar bezoeken meer golfliefhebbers de golfstad om de golfbanen te verkennen. Met wel 15! banen om te spelen hebt u voldoende keuze om aan uw handicap te werken of ontspannen een balletje te slaan. De locatie aan zee en het aangename klimaat maken Belek ideaal voor golf in zomer en winter.

Waarom golfliefhebbers voor Belek kiezen

Belek is niet alleen de golfhoofdstad van Turkije maar er zijn maar weinig plaatsen in Europa die zoveel golfbanen op een plek kennen. Belek bezit er maar liefst 15! Dit maakt Belek uitermate geschikt voor het spelen van golf. Steeds meer grote golftoernooien vinden daarom plaats in Turkije en in 2013 speelde bijvoorbeeld de beroemde Tiger Woods mee in een toernooi in Belek.

Door de ruime keus aan golfbanen kan een ieder zijn handicap verbeteren en zijn er voldoende mogelijkheden om uw favoriete baan te kiezen. Niet veel plaatsen op de wereld kennen een golfbaan direct aan zee, maar Belek heeft eigen baan aan zee, Lykia Links.

Golf en het weer in Belek

Het mediterrane klimaat in Belek zorgt ervoor dat u het hele jaar door golft. In de warme zomer is het op de Lykia links golfbaan koel omdat de baan direct aan zee ligt. De milde winters zorgen voor een prettige golfvakantie als golfen in Nederland onmogelijk is.

Bereik golfbanen

De golfbanen van Belek zijn eenvoudig te bereiken. Afhankelijk van uw verblijf zijn een aantal wandelend te bereiken. Als u in een van de golfhotels in Belek verblijft stapt u direct op de golfbaan. Het openbaar vervoer in Turkije is goed geregeld. Met een Dolmus (minibus) kunt u voor een goedkope prijs bij de golfbanen komen. Daarnaast kan een taxi of huurauto uitkomst bieden.

De toeristenstad Belek

Naast golf heeft Belek meer te bieden. Het heeft een gezellig centrum waar u winkelt of dineert en de Turkse keuken leert kennen. Belek heeft een prachtig zandstrand. Het grootste deel van het strand is in bezit van de hotels dus als u een hotel boekt mag u daarvan genieten. Ook is er een publiek strand met eigen voorzieningen voor diegene die een huis bezitten of huren. Liefhebbers van geschiedenis genieten van een bezoek aan Side, Perge of Aspendos.

Golfhotels in Belek

Een groot aantal luxe vijf sterren all inclusive hotels in Belek bieden u onderkomen terwijl u aan uw handicap werkt. Enkele golfhotels liggen direct op de golfbaan om het makkelijk te maken voor u. Na de golf geniet u van de voorzieningen van het hotel en de locaties direct aan zee.

Bekijk hotels in Belek

Golf en een huis kopen in Belek

Bent u golfliefhebber en golft u graag het hele jaar? Europeanen kopen eenvoudig een huis in Turkije. Een eigen basis in Belek biedt u de mogelijkheid te golfen wanneer u wilt. De goedkope prijzen voor een huis dichtbij golf en dichtbij zee maken uw dromen eenvoudig waar!

Bekijk het aanbod huizen in Belek

 

Golf mogelijkheden in andere steden in Turkije

Er zijn meer steden in Turkije waar u kunt golfen. Hieronder vindt u andere steden in Turkije met golfmogelijkheden.

Golfen in Side   Golfen in Bodrum