Door de ligging van Didim, is er een grote keus aan dagjestochten. Een dagje naar Kusadasi, Bodrum, Izmir, Aydin en Cesme kan allemaal omdat het allemaal op maximaal op 1,5 uur rijden ligt. Hier volgen een aantal niet alledaagse dagtochtjes; 

Voor natuurliefhebbers is het een must om het Bafa-meer te bezoeken wat op ongeveer 20 minuten rij afstand van Didim ligt. Het Bafa-meer heeft een rijke flora en fauna en er zijn tal van kleine eilandjes met daarop historische overblijfselen. Ook heb je er een schitterende witte zandstrand. Je kunt het zandstrand alleen bereiken door een boottocht te maken. Je kunt hiervoor een lokale visserman benaderen en hem rond de €20 te bieden voor een retourtje (voor het hele gezin samen).

In Didim zelf is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de tempel van Apollo dat dateert uit de Griekse oudheid. Hierop is het beroemde hoofd van Medusa te zien. Als je van historische bezienswaardigheden houdt is het erg indrukwekkend om een excursie te maken aan de indrukwekkende historische Romeinse stad Efeze.

Een andere zeer leuke excursie is het maken van een boottocht. De schepen stoppen bij de meest prachtige stranden en baaien waar je een verfrissende duik kunt nemen in het glasheldere zeewater. Een hoogtepunt is een tussenstop bij het 'Cennet' eiland, wat letterlijk 'hemel' betekend.  Het onbewoonde eiland heeft een schitterende witte zandstrand en het zeewater...is gewoon 'hemels'! ....

Twee kleine vissersdorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Kazikli en Akbuk. In Kazikli kun je heerlijk eten in één van de twee restaurantjes in het dorp. Beide restaurantjes hebben terrassen die op vlonders zijn gebouwd. Je bevind je dus op zee terwijl je aan het genieten bent van een verse, op de BBQ, bereidde zeebaars. In Akbuk kan je eerst even een leuke wandeling maken in het centrum van het authentieke vissersdorpje en daarna de avond afsluiten in de nostalgische 'Harbour bar' aan de kleine haven.