Er is veel te beleven tijdens uw vakantie in Fethiye. De omgeving biedt u niet alleen zon, zee en strand. Wat dacht u van paragliding met uitzichten op de blauwe zee, de gele stranden en de groengrijze combinatie van de beboste bergen? Het bezichtigen van steden uit tijden voor christus. Of wandelen in de groene pijnboombossen die tegen de statige bergen opgroeien.

All inclusive vakantie

All inclusive 5 sterren hotelFethiye heeft maar enkele vijf sterren hotels waar u geniet van de all inclusive formule. Er is meer keuze als u voor u vakantie ook voor een 4 sterren hotel wilt kiezen. Het enige verschil tussen de twee zijn vaak maar enkele voorzieningen. Er zijn enkele all inclusive vijf sterren hotels die desalniettemin over meer beschikken. Deze liggen in een prive baai waar u niets anders ziet dan de bergen, de zee en uw hotel. Het beste voorbeeld van deze hotels is Hillside Beach club Turkije. De overige vijf sterren en ook de vier sterren hotels die all inclusive serveren liggen vooral in Oludeniz, Hisaronu of Calis.

Bekijk de hotels voor uw vakantie in Fethiye: Hotels Fethiye

Goedkope hotelvakantie

Goedkope hotelvakantie FethiyeMaakt u tijdens uw vakantie liever deel uit van de Turkse samenleving dan is een hotelvakantie in een hotel met minder sterren een idee. Vaak wordt dan ook alleen ontbijt geserveerd. Hierdoor dient u voor lunch en diner er lekker op uit te gaan om de Turkse keuken te verkennen. De vismarkt in Fethiye waar u de vis zelf uitkiest of de bekende Turkse kebab zijn hiervoor smaakmakende opties. De hotels gebaseerd op enkel ontbijt liggen meestal in Fethiye of verder van de strand in Ovacik en Hisaronu. Wilt u toch dichtbij het strand zijn dan is Calis de beste optie voor u met het strand op loopafstand.

Hotels voor goedkopere hotelvakantie: goedkopere hotels Fethiye

Vakantie tussen de lokale bevolking

Vakantiehuis FethiyeDoor het huren van een appartement of villa op uw vakantie komt u midden tussen de lokale bevolking terecht. In de ochend een heerlijk vers gebakken Ekmek (Turks brood) halen om deze op uw ruime terras lekker op te peuzelen. Een uitstekende manier om de Turkse cultuur te leren kennen en de Turkse taal leren. Een extra voordeel van vakantie in een vakantiehuis is de privacy die u hebt. Geen drukte bij het zwembad, geen lange rijen bij het buffet maar rustig op uw gemak terug trekken op uw terras in de zon of in de avond het Nederlandse journaal volgen op de televisie in uw woonkamer.

Vindt uw vakantiehuis in Fethiye: Vakantiehuizen Fethiye

Zeilvakantie Fethiye

Fethiye zeilvakantieFethiye en omstreken is bekend om de prachtige blauwe zeeen en groene eilanden. Vele trips vertrekken elke dag weer om te genieten de schoonheid van Fethiye vanaf de zee. Zeilvakanties starten dan ook vaak in Fethiye om vervolgens te vertrekken naar Bodrum of Antalya. Al vanaf enkele dagen trakteert u uwzelf op een kabbelende vakantie op zee met uitkijk over de kusten voorzien van hoge grijze bergen, groene uitgestrekte bossen en inhammen met gele stranden waar u aanlegt voor vertier. Gaat u op zoek naar een zeilvakantie zoekt u dan op Blue Cruise Fethiye.

Stranden Fethiye

Voordat u een vakantie boekt naar Fethiye is het voor de meeste vakantiegangers belangrijk om te weten hoe de stranden eruit zien. Rond Fethiye is het een mix van stranden. Er zijn zandstranden en kiezelstranden. Er zijn drukke stranden die breed en lang zijn maar er zijn ook voldoende kleine baaien met elk een eigen verlaten strand waar u van uw rust geniet. Soms zelfs helemaal alleen met uw familie. Op onze Real Turkey pagina stranden in Fethiye geven wij speficieke uitleg over welke stranden er zijn in Fethiye.

Fethiye vakantietips

  • vis eten op de vismarkt van Fethiye
  • paragliding
  • rotsgraven bekijken
  • wandelen over de boulevard
  • Cay (Turkse thee) drinken in de haven
  • wandelen door de spookstad Kayakoy

Bekijk Fethiye