Turkse vlagTurkije is het nieuwste populaire vakantieland van Europa. Vooral bekend geworden door goedkope all inclusive vakanties aan de Middellandse zeekust en de Egeïsche kust. Turkije is een opkomende economie met, als een van de weinige landen in de wereld, een ruime positieve economische groei. Het land is kandidaat-lid van de Europese Unie.

Turkije

De republiek Turkije ligt zowel in Europa als in Azië. Het land is een democratische seculaire  staat (er is scheiding van kerk en staat) met een president aan het hoofd. Ankara is de hoofdstad van Turkije. Het land is enorm groot met een oppervlakte van bijna 800.000 vierkante kilometer. Ter vergelijking Duitsland is 350.000 vierkante kilometer groot en Frankrijk 550.000 vierkante kilometer.

Hotels in Turkije   Vakantiehuizen Turkije   Huis kopen in Turkije
         

Het Turkse toerisme

Het toerisme in Turkije is de afgelopen jaren sterk gegroeid en het land neemt momenteel de zevende plaats op de wereldranglijst in bezit met 30 miljoen toeristen per jaar. De belangrijkste stad in Turkije is vooral Istanbul. Het is namelijk een belangrijk financieel centrum en erg populair als toeristische bestemming. Antalya, aan de Middellandse zeekust, is het middelpunt van de toeristische activiteiten in Turkije. Andere bekende toeristische plaatsen aan de Middellandse zeekust zijn Alanya, Side, Belek en Kemer. De Egeïsche kust met steden als Fethiye, Bodrum, Kusadasi en Marmaris worden ook veel bezocht. Het land heeft alles te bieden wat men van een vakantieland verwacht. De kuststreken doen het uitstekend als zon, zee, strand bestemming en vooral de zuidkust is een ideaal gebied geschikt om te overwinteren. Golfen speelt hierbij een belangrijke rol. Het resort Belek vervult hierbij een belangrijke rol. Belek, met 14 golfbanen wordt met recht de "golfhoofdstad van Europa" genoemd.

Turkije wordt met grote regelmaat genoemd in de bijbelse geschiedenis. Zo is er een grote schat aan antieke plaatsen, opgravingen en ruïnes. Efeze bij Kusadasi is wel de bekendste en best bewaarde stad uit de oudheid. Maar ook door de rest van het land kunt u de antieke cultuur opsnuiven. In opkomst (maar nog relatief onbekend) is Turkije als wintersport land en als land in verband met "medisch toerisme". Er zijn meerdere plaatsen waar u uitstekend kunt skiën, waarbij men in Antalya op dezelfde dag kan skieën en aan het strand liggen. Steeds meer Europeanen komen naar Turkije vanwege de goede medische faciliteiten en operaties aan vooral ogen, gebit en cosmetische ingrepen.

Meest gestelde vragen Turkije

Wilt u op vakantie naar Turkije of gewoon meer informatie over Turkije? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen over vakantie in Turkije. Vindt u geen antwoord stuurt u dan uw vraag naar ons voor een snel antwoord.

Meest gestelde vragen Turkije

Kaarten Turkije

Hieronder ziet u kaart met de ligging van Turkije met de buurlanden en omringende zeeen.

Kaart Turkije

Een tweede huis in Turkije

In de jaren 2003 en 2004 ontpopte Turkije zich als een populaire land voor een tweede huis. Vanwege het heerlijke klimaat, zelfs in de winter, en de goedkope vriendelijke levenswijze begon het als een alternatief voor Spanje. Nu Turkije gegroeid is in deze markt is het niet langer een alternatief maar
een geduchte concurrent van een onzeker en economisch zwak Spanje. Waar andere landen in Europa slechte jaren beleven in de huizenmarkt groeit de Turkse tweede huizenmarkt rustig door. Een nieuwe wetgeving, uitgevoerd in augustus 2012, zorgt voor nieuwe investeerders vooral uit het olierijke Midden-Oosten. Hiermee bezorgt het zichzelf een uitstekende plaats in de wereld om te investeren in vastgoed.

Appartement te koop in Turkije'Hemels' wonen in Side Turkije

Ruime twee slaapkamer woningen te koop in de parel van Turkije; Side

Vanaf € 95.000,- v.o.n.

Bekijk appartement

Bekijk meer: Huizen in Turkije

Artikelen over Turkije

Turkije zomer vakantie 2014

Boek voordelig uw zomer vakantie 2014 in Turkije. Op tijd boeken betekent vroegboekkorting en ruime keuze uit beschikbaarheid bij de meest populaire hotels en vakantiehuizen. 

Winterzon vakantie Turkije

Een winterzonvakantie in Turkije is genieten van een heerlijk klimaat terwijl u familie in Nederland rond het vriespunt zit. Veel activiteiten mogelijk in de winter in Turkije waarvan golfen in Belek een van de bekendsten is.

Overwinteren Turkije

Overwinteren in Turkije is elk jaar populairder. Meer mensen ontdekken het land als een perfecte plaats om te overwinteren.

Visum voor uw vakantie in Turkije

U wilt op vakantie naar Turkije maar weet niet hoe het visum werkt in Turkije. Op de volgende pagina leest u over het visum. Hoe werkt een toeristenvisum Turkije? >>>

Verblijfsvergunning Turkije

Een tweede woning in Turkije door middel van huur- of koopwoning zorgt er wellicht voor dat u voor langere tijd in Turkije wilt verblijven. Wat zijn de mogelijkheden hiervoor? Verblijfsvergunning Turkije >>>

Elektriciteit Turkije

Informatie over zowel het kopen van elektriciteit voor uw woning als de stopcontacten en het aantal volts. Elektriciteit Turkije >>>