Informatie over een hypotheek aanvragen voor een tweede huis in Turkije.

  • Wilt u graag een tweede huis in Turkije, maar hebt u niet voldoende middelen?
  • Denkt u dat u alleen een appartement kunt betalen en niet uw droomvilla?

De Turkije hypotheek biedt uitkomst! Hieronder vindt u de opties om een lening af te sluiten voor een huis in Turkije

Hypotheek bij een Turkse bank

Het is mogelijk een hypotheek af te sluiten bij een Turkse bank. De rentepercentages voor een hypotheek zijn wel hoger dan wij gewend zijn in Nederland. Rentepercentages voor een hypotheek in Turkije zijn vanaf ongeveer 8%. Dit schrikt de meeste Europese kopers af.

Enkele voorwaarden:

  • annuiteitenhypotheek
  • maximaal 70% financiering van de aankoopprijs

Bekende Turkse banken die een hypotheek kunnen geven zijn:

Vaak zijn persoonlijke leningen in Nederland of Belgie goedkoper dan de hypotheek in Turkije.

Persoonlijke lening

Bij uw eigen bank in Nederland of Belgie kunt u een persoonlijke lening aanvragen. Maar ook als u verder zoekt in Belgie of Nederland blijken er veel aanbieders te zijn die u een persoonlijke lening kunnen verstrekken. De lening die u aangaat kunt u meestal vrij uitgeven en dus hiermee een woning in Turkije aanschaffen. De maximale persoonlijke lening van de meeste banken is € 50.000,- en enkele instanties geven tot € 75.000,-. Veelal is het dus een voorziening om uw budget te verhogen in plaats van de volle financiering van een woning in Turkije.

Tweede hypotheek Nederland

U bezit een woning in Nederland of Belgie en een (groot) deel van de hypotheek op uw woning is afgelost. U hebt de mogelijkheid uw hypotheek op uw woning te verruimen. Daarmee maakt u budget vrij om een huis in Turkije te kopen. Op de extra hypotheek in Belgie of Nederland zijn de rentepercentages laag en betaalt u relatief weinig. Dat maakt deze mogelijkheid zelfs aantrekkelijk om te investeren in vastgoed in Turkije. De bedragen die u betaalt aan rente zijn veelal lager dan de opbrensten die u haalt uit de verhuur van de aan te kopen woning in Turkije.

Hier leest u meer over op onze pagina: investeren in Turkije


Huizenaanbod in Turkije

Bekijk ons huizenaanbod in Turkije uit de volgende plaatsen:

Huizen in Alanya
Huizen in Side
Huizen in Kusadasi
Huizen in Bodrum
Huizen in Marmaris
Huizen in Dalyan

Om u goed op de hoogte te houden van de rentepercentages zijn wij afhankelijk van de berichtgeving van de banken. Wij doen ons uiterste best u op de hoogte te houden van de percentages, maar hier zijn geen rechten aan te ontlenen.


Waarom lenen voor een huis in Turkije?

1.       Een huis kopen in Turkije is goedkoop. Vanaf € 50.000,- zijn er al mogelijkheden een huis te kopen. Een persoonlijke lening kan hiervoor al voldoende zijn.

2.       Niet alleen de kosten voor het bezitten van een woning in Turkije zijn lager, ook het leven in Turkije is goedkoper. U zult verbaast staan over de voordelige prijs van uw boodschappen in uw mandje in de supermarkt. En in Turkije kunt u in een restaurant nog heerlijk uit eten voor € 10,- per persoon.

3.       Verhuur van uw Turkse woning levert extra inkomsten op. Daarmee betaalt u de kosten voor het afsluiten van een hypotheek. Dit kan vooral voordelig zijn als u een extra hypotheek afsluit op uw woning in Nederland of Belgie. Investeren terwijl u vakantie viert…kan het nog mooier? En ondertussen wordt uw huis in Turkije steeds meer geld waard.

4.       Een huis kopen in Turkije is kortom financieel een mooie investering, terwijl u ondertussen regelmatig vakantie viert in een van de mooiste landen van Europa. 

  • Het land Turkije heeft veel te bieden

1.       Turkije heeft veel meer in huis dan de meeste mensen weten. Het is een ideaal vakantieland waar iedere toerist vindt wat hij zoekt. Voorbeelden? Denk aan het heerlijke klimaat van de Middellandse Zee, de altijd schijnende zon, zee en prachtige stranden. Dan hebben we het nog niet eens over alle sport- en cultuurmogelijkheden. Turkije heeft alles in huis. Voor senioren en jonge gezinnen.

2.       Wist u dat Turkije het golfland van Europa is? Met meer dan tien golfbanen is Belek bijvoorbeeld een paradijs voor golfliefhebbers. Dankzij het mooie weer slaan ze zowel in de zomer als in de winter hun balletjes. Als dat geen hole-in-one oplevert…

3.       Turkije heeft als verbindingsland tussen Europa en Azië een enorme geschiedenis. Mede daardoor is het een land vol opgravingen. Een groot aantal opgravingen, kastelen en overblijfselen uit de oudheid mag u niet missen. Beroemde opgravingen zijn bijvoorbeeld Efesus, Troje en Side.

4.       Skiën in Turkije? Het kan! ’s Ochtends lekker op de lange latten staan en ’s middags zwemmen in de Middellandse Zee. Wist u dat ook het medisch toerisme naar Turkije sterk in opkomst is. In thermische baden komt u bijvoorbeeld van al uw pijntjes af. Steeds meer Europeanen ontdekken bovendien de gezondheidszorg in Turkije. Het land heeft medici die tot de beste van de wereld behoren. En wachtlijsten kennen ze in Turkije niet!


Een huis kopen in Turkije