Boek excursies Kemer

Kemer ligt niet alleen centraal aan de Turkse kust maar ook centraal tussen verschillende oude steden. Ondanks dat er in Kemer zelf weinig te zien is naast zon, zee, strand en winkelen, of misschien wel daarom, is het een uitstekende uitvalsbasis voor excursies naar verschillende bezienswaardigheden. 

Olympos

De antieke stad Olympos ligt ongeveer veertig kilometer ten zuiden van Kemer. U kunt de antieke stad bereiken met de boot of met de auto. De stad is aan de oever van een rivier gebouwd die van west naar oost in de zee uitmond. In antieke tijden is deze rivier tot kanaal omgebouwd zodat schepen de haven in konden. Hier is helaas niet veel meer van te zien alleen als u de plattegrond van de oude gebouwen ziet krijgt u een idee.

De geschiedenis gaat 2200 jaren terug en Olympos heeft ooit stemmen gehad in de Lycische bond. Daarnaast hebben diverse andere bevolkingen het stadje bewoond, zelfs tot piraten toe. Van de beschavingen zijn terug te vinden een tweeduizend jaar oude mozaikbodem, antiek badhuis, tempel, theater, gedenktekens en stukken muur die u herinneren aan de prachtige gebouwen die hier eens stonden.


Tahtali

Een berg die het landschap rond Kemer beheerst. Tussen Antalya en Kumluca kunt u Tahtali als westelijke deel van het Taurusgebergte bewonderen. De korte afstand tot de Middellandse zee kust maakt de berg extra indrukwekkend.

De berg is 2365 meter hoog en is van november tot juni door een kap van ijs en sneeuw bedekt wat zwemmers in de Middellandse zee een prachtig uitzicht biedt. De flora en fauna op de berg is erg divers en lange wandelingen zijn een genot voor elke natuurliefhebber. Vanaf 2006 is er een bergbaan geopend die bezoekers naar het topje van de berg brengt waar u een een onvergelijkbaar panorama aantreft over de Middellandse zee van Antalya tot de punt van het halfeiland.

In de winter kunt u de berg gebruiken om de lange latten onder te binden en te skieen.


Yanartas / Chimera

Een redelijke steile klim die zeker de moeite waard is. Vanuit Cirali wandelt u de berg op om de resten te zien van een antiek stad. Er staan nog resten van een basiliek, tempel, stadsmuren en huizen. Maar wat de bezoekers omhoog brengt zijn de brandende stenen. Vroeger schijnen het metershoge vlammen te zijn geweest maar nu nog is het uniek te zien hoe de rotsen 'in brand staan'.


Phaselis

De antieke havenstad Phaselis ligt vijftien kilometer ten zuiden van het centrum van Kemer aan de oostkant van de D-400 hoofdweg. Phaselis is eenvoudig met de dolmus te bereiken. Ook kunt u met de boot naar de zuidelijke havenstad aanleggen om de ruinestad te bezichtigen.

Een dagtocht naar Phaselis biedt veel mogelijkheden: wandelen door de bossen, bezoeken van de antieke steden, zwemmen in een van de baaien, snorkelen over verzonken stadsdelen of picknicken. Het bekende Lycische pad voert direct door de antieke stad. Overblijfselen zijn een theater, slavenmarkt, rechtbank, volksverzamenling, badhuis en meer onduidelijke resten.


Rhodiapolis

Een recent opgegraven antieke stad ten zuiden van Kemer. De afgelopen jaren is er veel werk verzet om de stad op te graven en op te bouwen. Rhodiapolis ligt in de bergen bij Kumluca. U kunt de stad vanuit Kemer het beste bereiken met een huurauto door de D-400 naar Kumluca te volgen.

Er is enorm veel te zien uit de oude tijden zoals een theater in het midden van een bos, tempels, kerken, badhuis, marktplaatsen, grote waterbakken, winkels en huizen. Maar niet alleen het zien hoe met 2000 jaar geleden leefde maar ook het panorama over de Kumluca baai en de omliggende bergen is zeker de moeite waard.


Antalya

De Antalya Kaleici is het oude Antalya waar het moderne Antalya omheen gebouwd is. Het centrum is de oude Romeinse haven die onder de bescherming viel van de oude stad. Binnen de stadsmuren vindt u nauwe gezellige straatjes, leuke pensions en veel oude gebouwen. De haven is een 'must' voor elke bezoeker van Antalya net als Hadrian's Gate.


Boek uw excursies in Kemer

Bekijk de beschikbare excursies in Kemer en boek direct via het internet.

Boek uw excursie in Kemer