Eerst een notitie over de lokale dranken van Turkije: Verwacht meer te betalen in een van de meer moderne zeezicht bars dan in een bar aan een kleine zijstraat. Als u gaat eten in een typische Turkse locanta, is er vaak geen menu maar keus uit huis gemaakt gerechten, hier is vaak geen alcohol vergunning en u mag uw eigen drank niet meenemen.

Het lokale bier is "Efes" en wordt verkocht in grote of kleine flessen. De Turkse nationale drank is "raki, een naar anijs smakend alcoholisch drankje vergelijkbaar met het Franse "Pastis" of het Griekse "ouzo". Dit wordt normaal gedronken in een klein glas met ijs en water. De lokale bevolking noemt het "leeuwen melk" en na drie glazen komt u erachter waarom!

Turkse wijn is onverwacht goed en erg goedkoop. De beste rode zijn Yakut, Antik en Buzba, de beste witte wijnen zijn Cankaya en Kavak. Een non alcoholische drank dat u waarschijnlijk aangeboden wordt is Ayran A thin, licht zuur, yoghurt drankachtig. Het is erg verfrissend maar het is wel wennen!

De atmosfeer en de belangrijkste plaatsen

Het eigenaardige resort Side heeft altijd aangesproken bij koppels en families, meer dan bij de jeugd die op zoek is naar een actieve vakantie. Er is niet zoveel uitgaansleven als in het moderne populaire resort Alanya(70 kilometer), maar er zijn genoeg bars en discotheken om u goed te vermaken.

Ontelbare bars in het oude centrum zijn vermengd met de archeologische ruines uitkijkend over de zee en bieden elk een andere stijl van entertainment. De bars die grenzen aan de haven hebben een meer ontspannen gevoel en bieden bij zonsondergang een uitzicht waarvan gezegd wordt dat het een van de mooiste van de wereld is! Aan de andere kant, als u meer geínteresseerd bent in het dansen in een disco dan moet u naar de bar straat bij de Apollo tempel. Hier bevind zich een selectie van bars, waarvan de barracuda het meest populair is, waar u kunt dansen of kunt genieten van het magnifieke uitzicht tot laat in de nacht. Vaak sluiten de bars niet en als u blijft zitten kunt u genieten van de zonsopgang vanachter het Taurus gebergte.

Er zijn vele kleine bars verborgen in en rond het resort en allen bieden u de typische Turkse gastvrijheid. Verwacht niet te betalen voor uw drankjes bij vertrek. Het is niet gewoon te betalen als u gaat.

Een populaire nachtclub in het centrum is de "lighthouse", genaamd naar de positie in de haven meteen naast de vuurtoren. Erg populair bij de lokale bevolking en toeristen, de muziek is een mix van Europees en Turks en de disco is geopend tot in de vroege uurtjes. In de zomermaanden is de Lighthouse een huis voor vele concerten van bekende Turkse popsterren.

Ten westen van Side is het snel uitbreidende vakantie centrum Kumkoy. Een paar jaar geleden niet meer dan een modderpad langs een handvol hotels. Het gebied is nu ontwikkeld in een stad met eigen recht. Deze kant van Side is het huis van de grotere en meer deluxe hotels en ondanks dat u zou verwachten dat de prijzen hoger zijn dan in het centrum, zijn de prijzen lager door de vastgoed verhuur. Er zijn veel bars en discotheken langs deze weg, het lijkt erop dat er bijna elke dag wel een nieuwe bijkomt.


Huis kopen Turkije