De afgelopen jaren heeft Turkije zich meer en meer gestort op het golf toerisme. Vooral de toeristenplaats Belek met meer dan 10 golfbanen heeft zich ontwikkeld tot golfhoofdstad van Turkije. Andere plaatsen in Turkije zoals Bodrum en Kusadasi zijn druk bezig om golfbanen aan te leggen.

GOLF RESORT BELEK

Golfen in Belek TurkijeBelek is een vakantieplaats in de provincie Antalya met 32 vier- en vijf sterren hotels. Belek staat voornamelijk bekend om golf, maar de plaats heeft meer te bieden. Belek heeft de steun van de overheid en is tot toerismeregio in Turkije verkozen. Hierdoor heeft Belek een nieuw centrum gekregen waar het heerlijk winkelen is en waar u geniet van de Turkse keuken in een van de vele gezellige restaurants.

Ook beschikt Belek over prachtige zandstranden waar u profiteert van de zon, zee en natuurlijke de goudgele stranden. Belek ligt dichtbij Antalya en Side, zodat u een dagtripje naar deze steden kunt maken.

Golfen in Belek

Golfen in Belek, is golfen in de natuur. Dankzij de constante watertoevoer vanuit de bergen kunt u altijd golfen in een natuurlijke groene omgeving. Belek beschikt over 12 golfbanen, waarvan een golfbaan zelfs direct aan zee ligt. Bijna al deze golfbanen zijn op dit moment al geopend.

Meer informatie golfen in Belek

Golfen in Belek - Golfen in Side

GOLF RESORT BODRUM

Golfen in Bodrum TurkijeBodrum is een schiereiland in de Egeische zee met daarop de gelijknamige stad. Het schiereiland is een authentiek Turks eiland met diverse gezellige plaatsjes en 1 golfbaan. Het eiland telt talloze inhammen en baaien met kleine stranden en aan de noordkant van dit land in zee bevindt zich weelderige natuur.

Bekende plaatsen op Bodrum zijn ook Gumbet, Bitez, Yalikavak, Turgutreis en Gumusluk. Elk stadje heeft een eigen karakter.

De stad Bodrum is een mooie Turkse plaats met een groot kasteel als waker over de stad. Naast een grote haven, waar u  vers gevangen vis koopt, is er een gezellig centrum met kleine straatjes en winkeltjes waar u naar hartenlust kunt afdingen. In een van de vele restaurants geniet u van de Turkse keuken en voor het uitgaan kunt u naar Gumbet, dat op 5 minuten rijden van Bodrum ligt.

Golfen in Bodrum

Golfen in Bodrum is op dit moment mogelijk. Daarvoor zijn er twee golfbanen. Er ligt een kleine 9 hole golfbaan in Ortakent.

Bodrum heeft ook een 18 hole golfbaan en golfpark genaamd Vita park golf aan het meer van Tuzla. Deze golfbaan is geopend op 11 juli 2008. Een mooie golfbaan met op de achtergrond het Tuzla meer. Het meer is rijk aan vogels en zelfs ziet u in bepaalde jaargetijden flamingo's die golfen in Bodrum een extra cachet geven.

Daarnaast zijn er nog diverse plannen voor meer golfresorts om het meer van Tuzla. Hierover is tot nu toe nog weinig bekend.

Meer informatie golfen in Bodrum

Golfen in Bodrum

GOLF RESORT KUSADASI

Golf Kusadasi TurkijeKusadasi is een bekend resort aan de Egeische zee met een splinternieuwe golfbaan. De stad beschikt over een mooie haven waar dagelijks cruiseschepen aankomen en vertrekken. Alle cruises in de Middellandse zee meren aan in Kusadasi om de antieke stad Efeze te bekijken. Het centrum van Kusadasi is erg groot met talloze kleine gezellige straatjes, bazaars en natuurlijk de barstreet, waar u naar hartenlust winkelt en uitgaat.

De stranden van Kusadasi zijn mooie zandstranden die langzaam aflopen in de zee. Perfect voor families met kleine kinderen. De bekendste stranden zijn Ladies beach, een gezellig zandstrand met daarachter een boulevard met van winkels, restaurants en bars. Long beach is het tweede bekende strand, en zoals de naam al aangeeft een 18 kilometer lang zandstrand. Kusadasi is een ideaal verzamelpunt voor dagtrips naar antieke steden als Efeze, Milete en Pamakkule die allen op directe afstand van Kusadasi liggen.

Golfen in Kusadasi

Kusadasi beschikt over een golfbaan met een 9 hole en een 18 hole baan. De golfbaan is het hele jaar geopend en ligt op de weg van Kusadasi naar Soke. Bij de golfbaan zijn een clubhuis en restaurant. Ook is er een hotel op de golfbaan waar u kunt verblijven. Vanaf de baan hebt u een prachtig uitzicht over de Egeïsche Zee en de bergen van het Nationaal Milipark bij Guzelcamli.

GOLF RESORT DALAMAN

In Sarigerme bij de stad Dalaman ligt de 18 hole golfbaan van Hilton. De baan is speelklaar maar heeft geen vergunning om te openen. De golfbaan is dus tot op heden gesloten.

Video golf in Turkije