Het Cesme schiereiland is omgeven door de wateren van de Egeïsche zee en ligt ten westen van Izmir. Cesme, betekent fontein, vanwege de vele warmwaterbronnen. Het is een van de mooiste zeelengtes van Turkije omgeven door blauwe zeeën, met landschappen van gecultiveerde velden met anijszaad, sesamzaad en artisjokken en andere velden met vijgen of andere bomen. De natuurlijke baaien zijn er om te zwemmen in absolute vrede. Bezoekers vinden uitstekende accommodaties, restaurants en sport en entertainment voorzieningen.

Foto's stranden Cesme

Het populaire vakantiecentrum Ilica biedt een uitstekend wit zandstrand en goede voorzieningen zoals de Altin Yunus jachthaven en vakantiecomplex. De baai hier is ideaal voor watersporten, zoals windsurfen en zeilen. De thermale baden rond Ilica zijn ook erg populair. De beste ligt in de Sifne baai.

Ildiri, oud Erythrai, is een rustig plaatsje aan zee 20 kilometer ten noordoosten van Cesme. Als u de akropolis hier beklimt verdient u fantastische uitzichten over de baai en eilanden en fantastische zonsondergangen. Bij Ildiri is de Gerence golf, een heldere baai die u bereikt met auto of jacht. De natuurlijke omgeving biedt ontspanning terwijl de baai ideaal is voor watersporten.

Dalyan is een vissersdorp, gebouwd in een verborgen baai ten noorden van Cesme. Het dorp heeft de beste visrestaurants en deze liggen aan de jachthaven. Toeristen worden hier voornamelijk aangetrokken door het lange zandstrand (Pirlante Strand), net buiten het dorp in het zuidwesten. U kampeert aan de stranden in het zuiden waaronder Altinkum Strand.

Windmolens versieren de heuvel boven Alacati, een smaakvol Egeïsche dorp. Enkele van de windmolens zijn verbouwd tot restaurant. Alacati ligt ten zuiden vanaf Ilica en ten zuiden hiervan ligt een goed strand. Veel leuke baaien, toegankelijk met jachten, liggen ten zuidoosten van de stad. Deze verzekeren u van vredige en ontspannen uitstappen in deze populaire regio.

Karaburun Cesme stranden

Rijdt u langs de panorama kustweg van het schiereiland Karaburun dan passeert u diverse baaien en leuke vissersdorpjes Balikliova, Mordogan en Karaburun. In Karaburun vindt u plezierige hotels, theetuinen en visrestaurants tussen prachtige bergen en helder water. Vanaf de Manastir berg hebt u onvergetelijke uitzichten over de Karabun kust en de Foca kustlijn tegenover de golf van Izmir.

Aan het zuiden van het Cesme schiereiland dichtbij Seferihisar ligt de pittoreske jachthaven van Sigacik. Dit belangrijke jachtcentrum is omgeven door fortificaties en is een goed uitgangspunt voor de Tempel van Dionysus en de antieke site Teos. Het Akkum strand ligt ook dichtbij.

Gumuldur heeft prachtige stranden, restaurants en hotels. Dichtbij, in de buurt van Ahmetbeyli staat de tempel van Apollo en de overblijfselen van een beeld van Apollo. U geniet ook van een goed vismaal of een zwem aan het brede strand van de stad. Een slingerende panorama weg leidt u van Ahmetbeyli naar het zuiden en het strand van Pamucak.