Antalya heeft een lange kustlijn en beschikt mede daarom over meerdere stranden. Bij het centrum van Antalya is geen strand te vinden. De kustlijn bestaat bij de oude Romeinse haven en de Kaleici over kliffen die steil het water induiken. Prachtige watervallen in de Duden rivier die bij de kliffen van Antalya de zee in valt. Ten oosten van deze kliffen ligt het Lara strand en ten westen van de kliffen ligt het Konyaalti strand. Verder in de provincie Antalya liggen nog veel meer stranden.

Lara strand Antalya

Het strand is een lang strand ten oosten van de kliffen van Antalya. Het strand ligt voor een deel in de wijk Lara en dankt daaraan haar naam. Het strand is voornamelijk een zandstrand met her en der wat kiezels. Achter het strand liggen enkele parken waar u ligbedden en parasols kunt huren. Ook kunt u er wat drinken en eten in de beachbars. Een groot deel van het strand is vrij toegankelijk. Pas als u bij de lijn luxe vijf sterren hotels komt zijn enkele stranden afgeschermd. De eenvoudigste manier om bij het strand te komen is met de Dolmus. Maar de meeste strandparken hebben ook uitstekende parkeerplaatsen.


Konyaalti strand Antalya

Dit strand bevind zich ten westen van de kliffen van Antalya in de richting van Kemer. De gelijknamige wijk Konyaalti ligt achter het strand met winkels, restaurants en bars. Kiezels bestrijken het hele strand. op diverse plaatsen kunt u bedden en parasols huren en er zijn enkele plaatsen voor een hapje en een drankje. Het hele strand is vrij toegankelijk. Direct naast de kliffen aan het begin van het strand start een enorm strandpark met een waterpark, aquarium met springende dolfijnen en natuurlijk prachtige tuinen met waterpartijen en picknick plaatsen. Ook op dit strand kunt u met de Dolmus komen vanuit het centrum Antalya. De auto kunt u langs de weg parkeren en direct het strand betreden.


Stranden provincie Antalya

Een groot deel van de provincie Antalya ligt aan de Middellandse zee dus zijn er veel stranden. Vanaf het Lara strand kunt u eigenlijk tot Alanya over een langgerekt zandstrand wandelen. Rond de toeristenresorts als Belek, Side en Alanya zijn de stranden netjes onderhouden. De stranden tussen de resort kunnen vooral na een stevig wind bezaait zijn met rommel uit de natuur. Vertrekt u vanuit Konyaalti naar het zuiden richting Kas dan komt u in een regio met meer baaien. Om elke rots vindt u wel weer een nieuwe kleine of grote baai met een strand. De meeste stranden zijn kiezelstranden of gemengde stranden. Veel stranden zijn vrij toegankelijk, maar als u grote hotels ziet kunt u er rustig vanuit gaan dat u tegen wordt gehouden.


 

Huizen te koop in Turkije