De kust van Alanya is beroemd om haar natuurlijke brede stranden, waarvan meerdere zelfs met de blauwe vlag zijn beloond. De stranden zijn hier verspreid over 60 kilometer zand en bieden een breed scala aan watersporten waaronder duiken als u de onderwaterwereld van Alanya wilt ontdekken.

Er zijn 2 hoofdstranden in de stad gedeeld door de natuur in een oostelijk en een westelijk deel, verdeelt door een 250 meter hoge rotsige kaap. Het westelijke strand is genoemd naar koningin Cleopatra van Egypte en het oostelijke strand staat simpel bekend als het oost strand.

Cleopatra strand

Wordt genoemd als Alanya's beste en de legende gaat dat Cleopatra hier elke dag baadde aan de voet van de klif. Het zand is fijn en er zijn niet veel rotsen of stenen, maar het water wordt sneller diep dan het oost strand. Het 3,5 kilometer lange strand is ook bekend als Damlatas strand genoemd naar de grot ontdekt in 1948 aan de westkant van het schiereiland. 

Foto's Alanya Kleopatra strand

Keykubat / Oost strand Alanya

Begint bij het Alanya schiereiland en loopt ongeveer 40 kilometer oostwaarts verder naar de provincie stad Gazipasa. Het water wordt niet snel dieper wat het een meer kindvriendelijk aanzien geeft dan het Cleopatra strand.

Foto's Keykubat strand Alanya

Incekum strand

Wordt genoemd als een van de beste stranden aan de zuidkust. Het heeft fijn zand en het kristalheldere water wordt maar heel langzaam diep en daarom een aanrader voor families met kleine kinderen.

Foto's Incekum strand Alanya

Ulas strand

is een van de beste in de omgeving, gelegen niet ver van Ulas park. Tafels, stoelen, barbecue grills en publieke toiletten horen bij het strand en de omgeving is perfect om te ontspannen tijdens een picknick, te zwemmen of gewoon van het leven te genieten. Dit strand wordt veel bezocht door de lokale bevolking.

Foto's Ulas strand Alanya


Huis kopen in Turkije