Boek excursies Antalya

De stad Antalya is de toerisme hoofdstad van Turkije. Alles wat u van een vakantie verlangt kunt u vinden in en rond Antalya. Een van de weinige plaatsen op de wereld waar u 's ochtends kunt skien en 's middags kunt zonnebaden. Voor cultuurliefhebbers zijn er opgravingen, ruines en kastelen. De bezoekers die op zoek zijn naar flora en fauna kunnen hun hart ophalen rond Antalya en in het Taurus gebergte. Maar uiteindelijk komen de meeste toeristen nog steeds voor zon, zee en strand.

Hieronder noemen we de populairste toeristische attracties op

Kaleici Antalya

De Antalya Kaleici is het oude Antalya waar het moderne Antalya omheen gebouwd is. Het centrum is de oude Romeinse haven die onder de bescherming viel van de oude stad. Binnen de stadsmuren vindt u nauwe gezellige straatjes, leuke pensions en veel oude gebouwen. De haven is een 'must' voor elke bezoeker van Antalya net als Hadrian's Gate.


Antalya Museum

Het uitstekende museum (Antalya Muzesi) is een goede keus voor historie liefhebbers. De moderne provincie Antalya huist dozijnen belangrijke antieke Hellenistische en Romeinse plaatsen en steden, en de beste kunstvoorwerpen van deze plaatsen zijn naar het museum gebracht om een prachtige collectie tot stand te brengen. Het museum is dagelijk geopend behalve op maandag. Het museum is eenvoudig met de tram te bereiken. U vertrekt westwaarts en het museum bevind zich aan het eind van de lijn.

Termessos

Een leuke dagtrip met de auto vanuit Antalya is de adembenemende antieke ruine stad hoog in de bergen. De stad was zo goed verdedigd dat zelfs Alexander de Grote het links liet liggen. De ruines liggen ten noorden van Antalya in het beschermde Gulluk Dagi Nationaal Park. In Termessos vindt u diverse ruines van de stad en tombes. Naast de stad biedt de omgeving spectaculaire bergzichten en hebt u cultuur en natuur op 1 dag.


Perge, Side en Aspendos

Perge ligt enkele kilometers ten oosten van Antalya en huist indrukwekkende Romeinse ruines. Verder naar het oosten ligt Side met zelfs nog meer Romeinse ruines. Side beschikt daarnaast over fijne zandstranden en ademt een echt resortsfeer in een antiek setting. Tussen Perge en Side ligt het best bewaarde antiek amfitheater aan de Middellandse zee. Het wordt nog steeds gebruikt voor optredens en maakt u dag na het bezoek aan Perge en Side compleet!

Koprulu Vallei Nationaal Park

De snel stromende Koprucay dankt de naam aan de antieke Romeinse stenen brug Koprulu die nog steeds in gebruik is. De rivier is favoriet bij wildwater rafters door de relatief eenvoudige versnellingen door een rivier met prachtige panorama's.

Het park is een goede dagexcursie of u nu wilt raften, wandelen in de natuur, picknicken of de antieke Romeinse stad Selge bekijken.

Duden & Kursunlu watervallen

Twee van de eenvoudigste en plezierigste excursies zijn deze twee koele, groene waterval parken in de schaduw en maar enkele kilometers ten noorden van Antalya centrum. Meestal wel druk in de zomerweekeinden.

Duden waterval Antalya

De Duden Selalesi Waterval ten noordoosten van Antalya is een prachtige plaats om een paar uur door te brengen in de koele schaduw, en mistige dampen van de watervallen. De intens groen en goed bewaterde natuur zorgen voor een ontspannen atmosfeer.


Kursunlu waterval Antalya

Net als de Duden waterval maar enkele kilometers van Antalya. Een koele onderbreking van de hete zon. Prachtige stillevens in een groene natuur met heldere stromen. Belangrijk is dat picknicken hier niet is toegestaan.


Olympos & Cirali

De Olympos en Cirali baaien zijn buren van elkaar. De baaien staan bekend om het kleine ongerepte strand, een pijnbomenbos met marmeren temples, boomhuthotels en de Chimaera.  De Chimaere zijn branden rotsen. Vlammen die onafgebroken uit de rotsen lijken te komen en die al millenia lang branden. Olympos & Cirali liggen tachtig kilometer ten zuidwesten van Antalya aan de Middellandse zeekust van Turkije.


Boek excursies in Antalya

Boek uw excursies via de volgende website:

boek uw excursie >>>