Het weer   bezienswaardigheden Kusadasi   hotels Kusadasi   vliegtickets Kusadasi
weer   excursie   hotel   vliegticket


Kusadasi is een groot vakantie resort aan de Egeische zee van Turkije met een bekende haven waar alle cruiseschepen die over het Middellandse zee gebied varen aanleggen. De stad ligt 108 kilometer van de grote stad Izmir in Turkije.

Kusadasi stad en omgeving

Kusadasi is een gezellig vakantieresort met alles wat u van een vakantie verwacht. Een lange brede boulevard loopt langs de kust in de stad. In het centrum vindt u een groot centrum met moderne winkels en in het oude centrum de nauwe straatjes met kleine winkeltjes. Naast de cruisehaven is er ook een jachthaven die Kusadasi een ware Mediterrane aanblik schenkt.

Omdat Kusadasi zo dicht ligt bij Efeze, de grootste en best bewaarde stad uit de antieke wereld, krijgt het een groot aandeel toeristen te verwerken in het zomerseizoen en is dit de reden waarom alle cruiseschepen hier aanmeren. In Kusadasi zelf vindt u geen antieke gebouwen. Het is een nieuwe stad maar wel een ideale basis voor cultuurtrips naar antieke plaatsen als Priene, Miletus, Didyma en al die andere antieke steden. Ook Bodrum en Izmir zijn een gezellige dagtrip waard.


Met meer dan 100 hotels heeft Kusadasi genoeg bedden voor alle bezoekers en bedienen de toeristen met prachtige zeezichten, gezellig winkelen en een uitgebreid nachtleven.

Ondanks het prachtige Efeze komen de meeste bezoekers nog steeds voor zon, zee en strand. Zij verblijven in hotels of in de vele vakantiehuizen die vooral rond het Long Beach liggen. Daarnaast zijn er meer stranden in Kusadasi die zeker de moeite waard zijn te bezoeken.

Leuk om op te letten is als er een cruiseschip in de haven is. De bazaar in Kusadasi is dan een stuk drukker en gezelliger. Er zijn meer verkopers die alles willen verkopen en natuurlijk meer kopers van het cruiseschip.


'S avonds is het nachtleven van Kusadasi erg gezellig en vindt u diverse thema's van Engelse en Ierse bars tot jazz cafe's.

Kusadasi naam

De naam Kusadasi betekent vogeleiland. In het Turks betekent Kus; vogel en is ada(si): eiland.

Markt in Kusadasi

In en rond Kusadasi zijn diverse markten voor kleding en groente & fruit te vinden. De markten vinden het hele jaar door plaats. In Kusadasi is er markt op 3 dagen.

  • Groente- en fruitmarkt Kusadasi: dinsdag - achter de grote Tansas
  • Kleding- en textielmarkt Kusadasi: woensdag - in de buurt van de minibusstation in het centrum
  • Groente- en fruitmarkt Kusadasi: zaterdag - op dezelfde plaats als woensdag

In de omgeving van Kusadasi zijn nog een aantal markten. De markten zijn eenvoudig te bereiken met de Dolmus(minibus).

  • Selcuk op zaterdag
  • Davultar op zondag bij de Belediye (gemeentegebouwd)
  • Guzelcamli op maandag

 

Andere regio's aan de Turkse Riviera

Naast Alanya zijn er diverse andere interessante regio's aan de Turkse Riviera

Side Turkse Riviera   Fethiye Turkse Riviera   Antalya Turkse Riviera   Bodrum Turkse Riviera   Alanya Turkse Riviera    
Side   Fethiye   Antalya   Bodrum   Alanya    
Belek Turkse Riviera   Kemer Turkse Riviera   Didim Turkse Riviera   Cesme Turkse Riviera   Golf Turkse Riviera    
Belek   Kemer   Didim   Cesme   Golf Turkije    
Marmaris Turkse Riviera                    
Marmaris    

Huis te koop Turkije