Avonden in Alanya kunnen op verschillende manieren besteed worden. U kunt winkelen tot u erbij neervalt omdat de meeste winkels tot diep in de nacht open zijn. U hebt de mogelijkheid de lokale keuken te testen bij een van de vele restaurants in het centrum of met een prachtig uitzicht richting het kasteel van Alanya. U kunt niet alleen genieten van de Turkse keuken maar tegenwoordig zijn alle smaken voorzien in het centrum van Alanya.

Alanya dansen

Daarnaast is er een bruisend nachtleven in de haven van Alanya. U kunt de hele nacht doordansen in een van de disco bars of nachtclubs. De meest nachtclubs zijn gelegen rond de haven waar ze open blijven tot 3 a 4 uur in de morgen. Daarnaast zijn er nog enkele nachtclubs in de plaatsen rond Alanya zoals een bekende discotheek in Mahmutlar die het langst geopend is.

Kunst & cultuur

Alanya is ook een centrum van kunst en cultuur activiteiten. Er kan een evenement in de stad plaats vinden waar de toegang gratis is. Er kan een film festival zijn in het Alanya cultuur centrum, een harp concert bij de rode toren, een tentoonstelling van schilderijen in het Alanya kasteel of een orkest optreden bij de havenHuis kopen in Turkije