In en rond Kusadasi vindt u diverse stranden. Meestal zandstranden behalve in het Kalamaki natuurpark waar het kiezelstranden zijn. Hieronder beschrijven wij de stranden voor u.

Kusadasi centrumstrand

Kusadasi heeft zelf in het centrum een klein zandstrand. De toeristen die in de hotels aan de boulevard logeren kunnen gebruik maken van dit strand. Ook vindt u wat Turkse jeugd die gebruik maakt van dit strand omdat het direct in Kusadasi ligt. U kunt er bedden en leuke rieten parasols huren om in alle rust te genieten van het strand. Direct achter het strand ligt de boulevard en met genoeg restaurants en bars voor een hapje en een drankje. Naast het strand zelf staat ook direct een restaurant om lekker een ijsje te halen. Toch vertrekken de meeste toeristen liever naar het Ladies Beach strand.


Ladies Beach strand

De wijk ten zuiden van Kusadasi heeft een mooi zandstrand dat redelijk breed is maar niet al te lang. In de zomer is dit strand overvol omdat het dicht bij Kusadasi ligt en veel hotels en vakantiehuizen in de wijk achter het Ladies Beach strand liggen. Tussen de wijk en langs het strand ligt een gezellige boulevard met restaurants en bars. Alle keukens zijn hier vertegenwoordigd maar vooral veel Engels eten is hier te vinden. Het strand is gratis te gebruiken terwijl u er wel bedden en parasols kunt huren. Aan het strand zijn diverse watersporten te beoefenen.


Long Beach strand

Het Long beach strand ligt verder nog verder naar het zuiden vanuit het centrum van Kusadasi langs het Ladies beach strand. Het strand is eigenlijk onderverdeeld in veel kleine stranden, maar omdat het een aangesloten zandstrand is wordt het voor het gemak ook wel Long Beach genoemd. Dit is een breed zandstrand van enkele kilometers lang en de resorts Davutlar en Guzelcamli maken ook dankbaar gebruik van dit prachtige zandstrand. Achter het grootste deel van het zandstrand liggen enkele hotels maar vooral vakantiehuizen van Turken en nu ook steeds meer buitenlanders. Her en der vindt u een park of een korte promenade waarover u kunt wandelen. Op sommige plaatsen kunt u bedden en parasols huren en meestal zijn daar ook strandtenten voor lunch, ijs en dranken. Op deze plaatsen vindt u ook de mogelijkheid om te waterskieen, parasailen of andere watersporten te beoefenen. Omdat het een lang strand is zijn grote delen rustig en kunt u zelf kiezen of u tussen de mensen wilt liggen of rustig wilt zonnebaden.


Kalamaki stranden

Het Kalamaki nationaal park verdeeld zich over de weelderig begroeide bergketen ten zuiden van Guzelcamli. Er is een entree om op het park te komen maar dan vindt u prachtige rustige kiezelstranden. Enkele stranden beschikken over wat faciliteiten zoals picknick plaatsen, douches en een restaurantje. Maar de meeste baaien met strand zijn verlaten. Tussen het groen in de schaduw of op de kiezels op het strand zonnebaden. Kleine strandjes als u op zoek bent naar rust, vrede en natuur.


Pamucak strand

De brede crescent van de rivier delta ten noorden van Kusadasi biedt een wijds zandstrand. Enkele grote en bekende resort liggen achter het zandstrand maar het grootste deel van het strand is publiekeljk toegankelijk. Aan het meest zuidelijke punt aan de Kusadasi kant over de heuvels ligt het bekende Aqua Fantasy Waterpark waar u en vooral uw kinderen van de vele glijbanen kunnen spetteren.

Naast de hotels zijn er weinig voorzieningen op het strand aanwezig. U kunt gebruik maken van de restaurantvoorzieningen van enkele hotels en ook van de watersportmogelijkheden die er geboden worden. Vooral een strand zonder voorzieningen maar een heerlijke ervaring om in de actieve open zee te duiken.Huis te koop Turkije