Cesme ligt 80 kilometer ten westen van Izmir aan de Egeïsche kust van Turkije. Het toeristen resort is eenvoudig te bereiken vanaf het Adnan Menderes internationale vliegveld in Izmir. De naam Cesme is afgeleid van het woord fontein omdat Cesme bekent staat om de natuurlijke warmwaterbronnen. De plaats is altijd een populair toeristenresort geweest voor de bewoners rond Izmir en de 'geheimen' van Cesme zijn de afgelopen jaren ontdekt door een groeiend aantal Europese toeristen.

Foto's Cesme

De regio is een combinatie van rijk agricultuur omgeven door prachtige turquoise baaien met stranden van fijn wit zand. Er zijn ongeveer 20 zandstranden rond Cesme waarvoor transport nodig om deze te bereiken. Een optie is de “Dolmus” (minibus) of gewoon een taxi. Een auto huren of een scooter huren is ook een optie om het schiereiland langzaam te ontdekken.

Het stadje Cesme is zelf een compact en levendig met een verzameling van souvenir-, leer-, tapijten-, kleding-, schoen-, en sieradenwinkels. Daartussen vindt u restaurants, bars, disco's, koffiehuizen en ijskarren. Er is zeker ook een aantal drogisterijen aanwezig zodat u de benodigde zonnecrème koopt op uw vakantie in Cesme.

De waterkant van Cesme strekt vanaf de jachthaven in het zuiden naar het publieke strand in het noorden. Het kasteel neemt het in beslag. Daarnaast is het vooral een verzameling van hotels en reisbureaus, maar u vindt er ook de post, VVV, de ferry voor dagtrips naar Chios en het politiebureau voor toeristen.

Een binnenwandelende bezoeker heeft weinig moeite om accommodatie te vinden. Er zijn meer dan 10.000 hotels in Cesme van kleine en vriendelijke pensions tot luxe vijf sterren resorts of vakantiedorpen. Voor elk budget iets.

Izmir is niet alleen via de lucht te bereiken maar ook over zee. Er is een verbinding met de Italiaanse haven Brindisi en het Griekse eiland Chios.

Andere regio's aan de Turkse Riviera

Naast Alanya zijn er diverse andere interessante regio's aan de Turkse Riviera

Side Turkse Riviera   Fethiye Turkse Riviera   Antalya Turkse Riviera   Bodrum Turkse Riviera   Kusadasi Turkse Riviera    
Side   Fethiye   Antalya   Bodrum   Kusadasi    
Belek Turkse Riviera   Kemer Turkse Riviera   Didim Turkse Riviera   Alanya Turkse Riviera   Golf Turkse Riviera    
Belek   Kemer   Didim   Alanya   Golf Turkije    
Marmaris Turkse Riviera                    
Marmaris