Beldibi hoort sinds de laatste gemeentehervormingen in 2009 niet meer als zelfstandige stad tot de gemeente Kemer maar is een stadsdeel van Konyaalti geworden. Enkele reisbureaus hebben dit ook ontdekt en bieden de hotels in Beldibi nu direct onder de rubriek "Antalya" aan. Politiek gezien hoort het daar ook bij ondanks dat het twintig kilometer van Antalya verwijderd is.

De reistijd tussen Antalya en Beldibi heeft zich intussen wel verkleint. Vanuit Antalya naar Beldibi rijdt u door een nieuwe tunnel en terug door de oude tunnel.

Beldibi strekt zich zeven kilometer van noord naar zuid aan een smalle kuststrook. Ten westen torent het beboste Taurus gebergte 1.500 meter in de hoogte en in het oosten ligt de Middellandse zee. Op heel heldere dagen kunt u de bergen in de baai van Antalya zien. De drukke hoofdweg D-400 baant zich in bochten omhoog om het stadje heen. Alleen in het zuiden van Beldibi loopt de weg direct langs enkele hotels die in de tweede rij gebouwd worden. Een andere noord-zuid straat loopt tussen de hotels en winkels door het resort. In de wintermaanden zijn bijna alle hotels en winkels gesloten. Pas met Pasen komt het stadje langzaam weer tot leven.


De grote hotels liggen meestal op ruime gronden direct aan de zee. Een vrij strand is er in het noorden van Beldibi. Hier vindt u ook meerdere grote disco's en bars. De hotelstranden zijn voor het algemene publiek niet toegankelijk. Bewakers verhinderen de toegang in de zomer tot de voetgangersgangen.

De winterstormen in 2009/2010 hebben de stranden van Beldibi teruggezet. Aan enkele secties waren er redelijke verwoestingen. Eind maart 2010 is men met zwaar materieel aan het werk geweest om de schade te herstellen en de stranden voor de toeristen te herstellen.

De beboste omgeving van Beldibi maakt lange wandelingen mogelijk. Maar kijkt u uit zonder gids de bergen te bestormen. Steeds weer raken toeristen de weg kwijt die meestal na lange zoekacties weer gevonden worden. De storm heeft niet alleen stranden geraakt maar ook hele bergpaden weggespoelt. Hoewel de stranden snel herstelt zijn, voelt niemand zich verantwoordelijk voor de bospaden. Een extra reden om een gids te nemen. Ook een reden waarom hier geen wandelkaarten beschikbaar zijn.

Twee bijzondere bezienswaardigheden zijn de resten uit de steentijd in grotten met schilderingen aan de noordkant van Beldibi en de ruine van een Byzantijnse kapel in het zuiden op de noordoever van de Goynuk rivier.


Koophuis Turkije