Marmaris ligt in een prachtige natuurlijk baai waar Lord Nelson zijn vloot organiseerde voor de aanval op de Fransen in Abukir in 1798.

Vandaag de dag geniet Marmaris van de inkomsten uit toerisme. Marmaris is ontwikkeld tot een van de drukste en meest populaire resorts van Turkije. In de zomer groeit de populatie van 30.000 naar ongeveer 200.000. Meestal verblijven de nieuwe bewoners in de all inclusive hotels in Marmaris. Er is weinig over van het slaperige vissersdorpje dat Marmaris ooit was. Het oude stadje hield op te bestaan na de bouwopleving in 1980. Desondanks heeft Marmaris nog wel een oud gedeelte met een eigen kasteel, smalle steegjes, rumoerige bazaars en restaurants. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Foto's Marmaris

Marmaris heeft de charme wel behouden door de uitzonderlijke locatie tussen twee bergen en de zee. Het is ook een centrum voor zeilen en duiken, met twee grote -en meerdere kleinere havens. De Nestel Jachthaven is het bezoek zeker waard. Wees wel voorbereid op de hoge prijzen in de jachthaven. Marmaris is voor veel jachten populair als locatie om te overwinteren en een regelmatige stop voor luxe cruiseschepen die het hele jaar aanmeren.

Marmaris heeft enkele smaakvolle investeren gedaan langs de waterkant en in de stad zelf. Vooral het nieuwe plein geopend op 19 mei 2012 is een verbetering. 19 Mei is de datum van de Jeugd Bayram en Marmaris heeft het plein vernoemd naar de publieke vakantie. De naam staat groot geschreven boven een colonnade met een prettige schaduw als onderdeel van het plein. Het plein is snel dé plaats geworden om foto's te schieten. Toeristen poseren over het hele plein. Elke avond is er een lichtshow om 20.00 uur. Erg leuk om mee te maken.

Vakantie in Marmaris

Boek voor uw vakantie naar Marmaris vliegtickets naar het Dalaman vliegveld op anderhalf uur rijden van het vakantieresort aan de Turkse Riviera.

Bij ons boekt u ook een accommodatie voor uw vakantie. Wij beschikken over een mooi aanbod van vakantiehuizen in Marmaris en tevens over all inclusive vijf sterren hotels of hotels met minder sterren.

Om van het vliegveld naar uw accommodatie te komen kunt u een auto huren bij Real Turkey.

De stad Marmaris is een populaire bestemming voor duikers. Er zijn meerdere duikcentra in Marmaris die onder begeleiding duiktrips en excursies organiseren en lessen leveren voor onervaren personen.

Ook winkelen is een ervaring in Marmaris. Voor elke portemonnee is er iets te vinden. Van echte ontwerpers en boetieks tot marktkraampjes die echt nep verkopen. Er zijn ook winkels in de bazaar die traditionele Turkse goederen aanbieden zoals tapijten en sandalen. U vindt alles wat u zoekt.

Atlantis Waterpark is erg populair in het resort Marmaris. Voor liefhebbers van plezier van alle leeftijden. Met meerdere glijbanen, kinderbaden, golfslagbad, minigolf, bowling, restaurants, bars en entertainment. De meeste reisagentschappen in Marmaris bieden kaartjes.

Het nachtleven is beroemd in Marmaris. Er is een selectie van goede clubs langs het strand met verschillende muziekstijlen en keukens. Voor de hardcore feestgangers is er de barstreet. De straat ligt in de oude stad en heeft meer dan 100 bars en clubs, allemaal geopend tot minstens 4 uur in de nacht. Let op dat de prijzen in de barstreet hoger zijn dan langs het strand ondanks dat de entree voor de meeste clubs gratis is en er zijn periodes met speciale aanbiedingen.

 

Andere regio's aan de Turkse Riviera

Naast Alanya zijn er diverse andere interessante regio's aan de Turkse Riviera

Side Turkse Riviera   Fethiye Turkse Riviera   Antalya Turkse Riviera   Bodrum Turkse Riviera   Kusadasi Turkse Riviera    
Side   Fethiye   Antalya   Bodrum   Kusadasi    
Belek Turkse Riviera   Kemer Turkse Riviera   Didim Turkse Riviera   Cesme Turkse Riviera   Golf Turkse Riviera    
Belek   Kemer   Didim   Cesme   Golf Turkije    
Alanya Turkse Riviera                    
Alanya