Antalya is de toeristen hoofdstad van de Turkse Riviera. De stad ligt aan de gelijknamige baai en telt bijna 700.000 inwoners. Na de jaren 80 toen het toerisme enorm opkwam in Turkije is Antalya van een kleine provinciestad enorm gegroeid naar de toeristische hub die het vandaag de dag is. Omgeven door het indrukwekkende Taurus gebergte en aan de zee gesloten door stranden of spectaculaire 12 meter diepe kliffen, is het te begrijpen waarom het zo populair geworden is. Naast de natuurlijke schoonheid is er ook veel te doen in de stad maar, ook in de provincie Antalya.

Antalya oude stad (Kaleici)

De jachthaven grenst aan de Kaleici (oude stad). De Kaleici is het autovrije centrum waar veel winkeltjes en restaurants verrassend laat open zijn in de avond. In de Kaleici kunt u naast het afdingen van goederen ook genieten van de oude architectuur van de woningen en gebouwen. Winkelen kunt u ook in de nieuwe moderne winkelstraten, waar u vergezeld van wuivende palmen de internationale producten kunt vinden.en kleine vergoeding. 


Antalya activiteiten

Antalya heeft 2 stranden. Het Konyaalti strand ligt ten westen van de stad en is 3 kilometer lang. Dit kiezelstrand ligt voor een groot deel aan een promenade en beachpark. Veel inwoners uit Antalya brengen hun vrije tijd door op dit strand met watersporten of met een van de activeiten in het park zoals een waterpark of paintballen. Aan de oostkant van Antalya ligt het Lara zandstrand. Er liggen voornamelijk grote 5 sterren hotels aan het strand met achter de hotels moderne winkelcentra en nog meer bekende hotels. Het strand is 11 kilometer lang maar minder goed bezocht als dat van Konyaalti. 

Andere activeiten in de Antalya regio zijn skieën en golfen. Antalya is een van de weinige gebieden waar u in de lente kunt skieen in de morgen om vervolgens in de middag een duik te nemen in de Middellandse zee. Tussen januari en april kunt u skieën in het Saklikent resort op de beydag berg, 50 kilometer ten westen van Antalya. Om te golfen kunt u naar Belek, de golfhoofdstad van Turkije. Dertig kilometer verder aan de Middellandse zee kust ligt dit golfresort met 9 gebouwde golfbanen en 3 in aanbouw. Belek is populair omdat u er door de fijne temperaturen het hele jaar door kunt golfen. 


Voor natuurliefhebbers zijn er nog mooi nationale parken te bekijken en diverse grotten. De geschiedenis fanaten kunnen hun hart ophalen rond Antalya. Naast de binnenstad zelf met de poort van Hadrian liggen er nog diverse antieke steden en ruines in de regio. Bekende voorbeelden hiervan zijn Termessos, Side en Perge. Deze oude plaatsen zijn zeker het bezoeken waard.

Vakantie in Antalya

Boek voor uw vakantie naar Antalya een vliegticket naar het eigen Antalya vliegveld in dit prachtige vakantieresort aan de Turkse Riviera.

Bij ons boekt u ook een accommodatie voor uw vakantie. Wij beschikken over een mooi aanbod van vakantiehuizen in Antalya en tevens over all inclusive vijf sterren hotels of hotels met minder sterren.

Om van het vliegveld naar uw accommodatie te komen kunt u een auto huren bij Real Turkey.

Antalya vastgoed

Luxe woningen in vallei in Turkije

Huis kopen Side Turkije

Drie kamer wonigen in luxe en tropisch park met 600 m2 zwembad

€ 145.000,-

Meer informatie

U hebt gezien dat er in en rond Antalya alles te vinden is wat een moderne toeristenstad betaamt. Het kan dan ook geen vraag zijn of het kopen van vastgoed in Antalya de juiste investering is. Met de enorme mogelijkheden in de regio en het groeiende toerisme in Turkije is de aankoop van een Antalya appartement of villa in Antalya een geweldige vastgoed belegging. In een regio als deze kunnen wij ons goed voorstellen dat u een huis liever voor uzelf houdt en uw zuur verdiende centen in een 2e huis steekt. Of het nu een investering of vakantiehuis wordt, wacht niet te lang nu de prijzen van vastgoed nog laag zijn.

Andere regio's aan de Turkse Riviera

Naast Alanya zijn er diverse andere interessante regio's aan de Turkse Riviera

Side Turkse Riviera   Fethiye Turkse Riviera   Alanya Turkse Riviera   Bodrum Turkse Riviera   Kusadasi Turkse Riviera    
Side   Fethiye   Alanya   Bodrum   Kusadasi    
Belek Turkse Riviera   Kemer Turkse Riviera   Didim Turkse Riviera   Cesme Turkse Riviera   Golf Turkse Riviera    
Belek   Kemer   Didim   Cesme   Golf Turkije    
Marmaris Turkse Riviera                    
Marmaris    

Huizen te koop in Turkije