In Kemer en omgeving zijn veel stranden die u uitnodigen om te zwemmen. Als u op zoek bent naar zandstrand kunt u bedrogen uitkomen. De stranden zijn kiezelig, maar het water daarom glashelder. In enkele baaien zoals de baai van Phaselis is een zandstrand. Op de overige stranden proberen enkele hotels elk voorjaar weer zand op te hopen. Maar de eerste herfststormen in november maken aan deze pracht regelmatig een einde. Dat komt vooral door de stroomversnelling in de baai van Antalya dat er aan de westkant geen zand blijft liggen.

In de buurt van de hotels zijn zonneschermen en bedden opgesteld. Daartussen zijn deels ook houten terrassen gelegd. Voor hotelgasten zijn de bedden gratis en anderen moeten daarvoor betalen. Als u niet van de bedden afhankelijk wilt zijn dient u wel een dikke mat mee te nemen om geen last te hebben van de stenen.


In het oostelijke deel van de Middellandse zee is er geen merkbare eb en vloed. U hoeft niet urenlang te wachten op het water. In mei stijgen de watertemperaturen tot over twintig graden en in augustus zelfs nog warmer. Daarna koelt de zee langzaam weer af tot een aangename temperatuur in november. Het water is altijd vrij van kwallen of zee-egels die uw zeepret verpesten kunnen. De meeste stranden van Kemer mogen het hele jaar de blauwe vlag laten wapperen. Dit staat voor uitstekende kwaliteit helder water en verzorgde stranden.

U kunt simpelweg afkoelen in het water op op het strand liggen en u door obers laten verwennen die u verfrissingen kunnen brengen. Natuurlijk kunt u ook gewoon naar de strandtenten. Als dat niet voor de perfecte vakantie zorgt kunt u deelnemen aan een van de vele watersporten zoals banaanboot varen, waterskieen, parasailen of op de jetski racen.

Eenzame stranden en baaien vindt u in de winter maar ook in het hoogseizoen. Al is bij onbeheerde stranden afval soms een probleem. Er zijn genoeg badgasten die een fijne dag aan het strand doorbrengen en dan helaas hun afval laten liggen. 


Koophuis Turkije