De regio Alanya biedt een aantal resorts die de dorpsterm ontgroeit zijn en door kunnen gaan als volledige wijk of echt vakantieresort. Hieronder hebben wij de bekendste plaatsen in de omgeving opgenoemd:

Mahmutlar

Mahmutlar

Mahmutlar is een levendig vakantieresort aan de Middellandse zee ten oosten van Alanya. Het stadje is ingeklemd tussen het Taurus gebergte en de helderblauwe zee. Naast toerisme is er ook het agrarische dorpsleven nog terug te vinden.

Oba

Oba AlanyaOba is een wijk ten in het oostelijke deel van Alanya. De wijk is een oase voor vakantie en vrije tijd. In het groenere gebied is niet zoveel hoogbouw te vinden als in andere delen van Alanya. Oba is duidelijk een deel voor de vakantieganger op zoek naar rust maar toch dichtbij de drukte.

Konakli

Konakli AlanyaKonakli is een dorp ten westen van Alanya. Het zuidelijke deel met hotels en vakantiehuizen ligt direct aan het strand. Het gezellige dorpje zelf ligt ten noorden van de kustweg. Konakli is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen.

Incekum

Incekum AlanyaIncekum betekent 'gouden strand'. Dit zegt natuurlijk heel veel over het dorp ten westen van Alanya. Rond Incekum is er nog veel groen te vinden maar in het dorp zelf vindt u voldoende voorzieningen zoals restaurants, winkels en bars.

Gazipasa

Gazipasa AlanyaGazipasa in nog een onderontwikkelde toerisme plaats. U vindt hier nog het echte Turkse leven. Het stadje ten oosten van Alanya is de afgelopen bekend geworden om het nieuwe vliegveld. Sinds enkele jaren heeft Alanya een eigen vliegveld dat in Alanya ligt. Hierdoor is Gazipasa direct op de kaart gezet.

 

Andere regio's in Turkije

Turkije is onderverdeeld in diverse andere regio's. Wij hebben deze hieronder voor u op een rijtje gezet.

omgeving Side omgeving Fethiye omgeving Bodrum
omgeving Antalya omgeving Kusadasi omgeving Belek
omgeving Kemer omgeving Marmaris omgeving Cesme