Boek excursies Belek

Belek ligt in een gebied in Turkije vol met cultuur. Vanuit bijbelse tijden hebben er beschavingen gewoond in dit deel van Turkije. U kunt uitstekend zien hoe mensen vroeger leefden door excursies naar de ruines rond Belek. Naast cultuur bezit Belek ook prachtige natuur waaraan elke natuurliefhebber zijn hart kan ophalen.

Perge

Niet te missen door cultuurliefhebbers!

Een belangrijke stad uit het oude pamfilië. Perge is ontstaan tussen Belek en Antalya en was eerst bewoond door de Hetieten rond 1500 voor Christus, Paulus preekte zijn eerste preken hier. De meeste overblijfselen van Perge vandaag behoren tot het Romeinse tijdperk en iedereen die geinteresseerd is in geschiedenis zal genieten van het ontdekken van de lange pilaren weg, eens bestraat met marmer en omlijnd door winkels, de Agora, het stadion, de publieke baden en het amfitheater. 

Een tip: probeer deze tour niet in het midden van de zomer te nemen.


Antiek Side

Reizend langs de binnenkomende weg vol bochten rijdt u de oude stad Side binnen en ziet u de overblijfselen uit de oude tijd, zoals een mooi Romeins aquaduct dat werd gebruikt om water over 32 kilometer vanuit de bergen te vervoeren. Verderop ziet u het Agora (marktplaats) en rechts de Romeinse Baden waar nu het museum huist. Sinds enkele zomers is het theater open voor cultuur, folklore en opera shows.

De beste tijd voor een bezoek aan de ruines is aan het eind van de dag. Dan maakt u meteen de zonsondergang achter de Apollo tempel mee. Een beroemd beeld uit de reisbrochures. Vergeet niet in de smalle straten van Side te letten op de architectuur van de oude huizen. Veel huizen zijn gerenoveerd in oude, originele stijl.


Aspendos

Enkele kilometers ten westen van Belek ligt Aspendos, een amfitheater dat bijna niet te evenaren is door elk ander gebouw aan de Turkse kust. Gebouwd in de 2e eeuw en plaats voor 15000 mensen, is het theater nog steeds maar voor 95% afgebouwd. Het theater heeft een geweldige akoestiek en gedurende de zomer maanden worden er vele concerten gehouden, luisterend naar een opera of musical in deze oude omgeving is een avond om niet te missen.


Kaleici Antalya

De Antalya Kaleici is het oude Antalya waar het moderne Antalya omheen gebouwd is. Het centrum is de oude Romeinse haven die onder de bescherming viel van de oude stad. Binnen de stadsmuren vindt u nauwe gezellige straatjes, leuke pensions en veel oude gebouwen. De haven is een 'must' voor elke bezoeker van Antalya net als Hadrian's Gate.


Seleukela en de Oymapinar dam

Volg de weg vanaf Belek naar Manavgat en dan het achterland in en u zult uitkomen bij de ruines van de oude stad Seleukela. Gelegen op een hoge top van een berg met spectaculaire uitzichten tot de kust, spendeer een halve dag, de voetstappen van uw voorouders te ontdekken. 

Na Seleukela, volgt u de weg om de hydro elektrische dam te zien dat de regio van elektriciteit voorziet. De 2 na grootste dam in Turkije, het heeft 20 jaar geduurd om deze dam te bouwen en er zijn 85 mensen bij omgekomen. Vanaf de top hebt u geweldige uitzicht van het meer en aan de andere kant van de vallei. Deze 2 sites liggen niet op de normale toeristen route maar zijn het bezoeken zeker waard.


Boek uw excursies in Belek

Bekijk de beschikbare excursies in Belek en boek direct via het internet.

Boek uw excursie in Belek