Boek excursies Bodrum

Op het schiereiland van Bodrum zijn leuke bezienswaardigheden en ook in de stad Bodrum kunt u op excursie. Bekend staat Bodrum vooral om de vele baaien en stranden die u rond het hele eiland vindt. Maar ook voor cultuur kunt u terecht in Bodrum waarbij Halicarnassus, een wereldwonder, de bekendste is maar helaas weinig meer van te bewonderen. 

Kasteel van Bodrum

Het middeleeuwse kasteel van Bodrum is de "must see" in het resort en niet te missen omdat het boven de haven van Bodrum uittorent. Het kasteel is een bezoek waard maar ook voor het leuke Museum voor Onderwater Archeologie. Honderden spullen die opgedoken zijn door vooral sponsduikers van de 16de eeuw voor Christus tot de 16 eeuw na Christus.


De stenen voor de bouw van het kasteel van Bodrum zijn helaas gestolen van het Mausoleum van Halicarnassus, een antiek wereldwonder waar dus weinig van over is.

Halicarnassus mausoleum Bodrum

Een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Een rechthoekig gebouw met bovenop het bouwwerk een strijdwagen met steigerende paarden. Helaas in de 15de eeuw verwoest door een aardbeving. U kunt de de fundamenten van het wereldwonder nog aanschouwen maar helaas is er verder niets over. Dat wil zeggen de stenen van het mausoleum zijn nog steeds functioneel omdat deze zijn gebruikt om het kasteel van Bodrum mee te bouwen.

Bodrum theater

Het oude theater langs de hoofdweg van Bodrum ligt in de heuvels boven Bodrum. De locatie was typisch voor oude theaters: als het optreden saai was, dan was er in ieder geval nog een prachtig uitzicht.

Vooral met zonsondergang is het een mooie plaats om te zijn. Het Bodrum theater is eenvoudig te bereiken door te wandelen of alle Dolmusses die er langs rijden.


Bodrum boottocht

Het schiereiland Bodrum bekend om de prachtige baaien is ideaal voor een dagtocht met een Gulet (Turkse boot). Ook kunt u een week lang Blue Voyage kiezen maar de meeste vakantiegangers kiezen toch voor een hotel op het vasteland.

Een dagtocht vanuit de haven van Bodrum brengt u naar de mooiste baaien van het eiland waar u kunt zwemmen en waar een heerlijke lunch voor u wordt geserveerd.

Boek uw excursies in Bodrum

Bekijk de beschikbare excursies in Bodrum en boek direct via het internet.

Boek uw excursie in Bodrum