Kadikalesi is een gezellige kleine badplaats waar het Turkse leven nog terug te vinden is in dit authentiekeTurkse dorpje. Kadikalesi ligt aan de westkust van het Turkse schiereiland Bodrum aan de Egeische zee. Het gezellige resort bevind zich aan de voet van de Bodrum bergen.

Foto's Kadikalesi

Klik op de foto's voor een vergroting


De naam Kadikalesi

Kadikalesi betekent "rechterskasteel" en stamt af van het oude Hellenistische kasteeltje die uitkijkt over de baai van de stad. Andere oude bouwwerken zijn een een kerk uit de Romeinse tijd en een oude fontein die nog steeds in gebruik is.

Kadikalesi is opgebouwd rond de moskee in het midden van het dorp. Iets achter de moskee ligt een aangenaam zandstrand met enkele restaurants, hotels en steigers. Rond de moskee zijn nog enkele winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar om te winkelen kunt u beter naar Turgutreis (6 kilometer) of Bodrum (22 kilometer) gaan. Met de goedkope Dolmus is deze reis snel gemaakt. Vooral op zaterdag is de bazaar in Turgutreis een aanrader.

Kadikalesi vastgoed

Kadikalesi is een gezellig klein dorp vol van de traditionele Turkse charme. Het is een echt rustig resort voor families en koppels. Kadikalesi was jaren de kleinste plaats op het Bodrum schiereiland, maar begint langzaam te groeien tot een volwaardige badplaats. Dit is dan ook het juiste moment te investeren in vastgoed in Kadikalesi. Bent u met uw gezin op zoek naar een rustig gelegen 2e huis op het schiereiland Bodrum, dan is Kadikalesi wat u zoekt. Voor zowel een Kadikalesi appartement als een villa in Kadikalesi kunt u terecht bij Real Turkey.


Tweede huis Turkije