Gumbet is een populaire plaats gelegen in een beschutte baai 2 kilometer van het beroemde Bodrum. De stad is ingesloten door de groene heuvels van het Bodrum schiereiland en de Egeische zee die de Gumbet baai heeft uitgesleten. 

De naam "Gumbet"

Gumbet heeft haar naam te danken aan de witte koepelvormige waterbakken die over het hele schiereiland te vinden zijn. De Gumbets dienen als opvang van regenwater en hebben hun naam geleend aan dit resorts 2 kilometer van Bodrum.

Een andere constructie waar Gumbet om bekend is zijn de windmolens op de heuvel die over Gumbet en de haven van Bodrum uitkijken. Vanaf de windmolens kunt u genieten van fantastische zonsondergangen.  Nieuwkomers worden vaak meteen meegenomen naar deze vermenging van gele en rode kleuren, voordat ze gaan genieten van de Turkse keuken in een van de vele restaurants die Gumbet rijk is.

Foto's Gumbet

Klik op de foto's voor een vergroting


Gumbet strand

Gumbet heeft een van de mooiste zandstranden van het Bodrum schiereiland. Het strand ligt in de maanvormige baai en is populair bij families en jongeren. Op het strand is zelfs een gedeelte afgezet waar mensen topless kunnen zonnen. Achter het strand staat een rij met restaurants, bars en hotels. Hier speelt een deel van het nachtleven in Gumbet zich af. Het andere deel is in het kleine centrum van Gumbet. 

De plek is beroemd om het uitgaan en de neonlampen flikkeren dan ook door tot vroeg in de morgen. Uit de vele bars, restaurants en discotheken klinkt een concert van verschillende muziekstijlen om eens lekker op los te gaan. Toeristen van het hele schiereiland komen naar dit beruchte nachtleven. Gumbet is zelf relatief klein en is makkelijk te voet door te struinen. Er zijn wel winkels om souveniers te kopen, maar om eens stevig te winkelen kunt u beter naar Bodrum dat maar 10 minuten rijden met de Dolmus is. Er zijn nog wel gezellige markten in Gumbet, met op dinsdag; ambachtelijke producten en op vrijdag; groente en fruit.


Gumbet appartementen

Gumbet is een perfect plaatsje voor de aankoop van een vakantie appartement in Turkije. Door de korte afstanden naar het strand en het centrum, plus het populaire nachtleven, maakt in Gumbet verhuur van uw Gumbet appartement een rendabele investering. Ook voor uw eigen vakantie is Gumbet natuurlijk heerlijk waardoor de aanschaf van een eigen Gumbet villa u veel vakantieboekingen uit handen neemt.


 Tweede huis Turkije