Torba ligt in een baai ingevallen tussen de met groen begroeide Bodrum bergen. Torba is een pittoresk Turks plaatsje met heerlijke groen bergen op de achtergrond. In Torba lijkt het bruisende Turkse st Tropez oftewel Bodrum, een wereld van u vandaan. In Torba komt u voor de rust.

Torba vroeger en nu

Vroeger was Torba een vissersdorp maar tegenwoordig komen de meeste inkomensten uit de diverse grote en luxe 5 sterren resorts. Deze resorts liggen ten noorden van de stad en zijn gelukkig niet te zien. Op deze manier houdt Torba de allure die over het vredige plaatsje hangt. In Torba wordt er gewerkt aan enkele nieuwbouw projecten, maar deze tasten de Turkse leven niet aan.

Foto's Torba

Klik op de foto's voor een vergroting


Het centrum van Torba is niet gemaakt om te winkelen. Er zijn winkels voor de noodzakelijke dagelijkse behoeftes en er zijn enkele Turkse restaurants die de uitstekende Turkse kaart serveren. Om echt te winkelen kunt u het beste naar Bodrum dat maar 5 kilometer ten zuiden van Torba ligt. Een Dolmus kost maar € 2,- naar Bodrum en u bent er binnen 10 minuten. Voor het nachtleven kunt u ook naar Bodrum of u gaat een badplaats verder naar Gumbet. Gumbet staat bekend om het nachtleven en als u terug bent in Torba zult u extra genieten van de vrede en rust die deze plaats uitstraalt.

Torba strand

Tussen Torba en de zee ligt een redelijk kiezelstrand en zijn er enkele steigers te vinden waar u kunt zonnen en zwemmen. Aan het kiezelstrand grenst een korte boulevard die uitloopt in het kleine haventje van Torba. Vanuit de haven varen in het seizoen elke dag boten naar Didim waar u de tempel van Apollo kunt bezichtigen.

Torba ligt eenvoudig centraal en is zelf toch heerlijk vredig en rustig. Dit klinkt als een mooie plaats voor uw 2e huis in Turkije. Een Torba appartement kopen is dan voor die mensen die van rust houden midden in de groene natuur en toch lekker centraal willen zijn.


Tweede huis Turkije