Bitez is de tweede baai vanaf Bodrum, ingesloten tussen de heuvels van het schiereiland en de Egeische zee. De plaats bestaat uit een oud -en nieuw Bitez ongeveer 1 kilometer uit elkaar. Het oude Bitez wordt bevolkt door de oorspronkelijke bewoners en bestaat uit authentieke huizen. Het nieuwe Bitez is een klein en rustige vakantieplaats met een zand/kiezelstrand en een kleine authentieke haven. 

Vroeger was Bitez een vissersdorp maar tegenwoordig bestaat het inkomen meer uit de toeristenindustrie. Daarnaast komt een groot deel van het inkomen uit de citrus boomgaarden waarvan Bitez samen met Ortakent de grootste producent is. Onder andere door deze boomgaarden is het achterland van Bitez heerlijk groen. Bitez heeft dan ook een andere naam Agacli (vol met bomen).

Foto's Bitez

Klik op de foto's voor een vergroting


Bitez strand

Het strand is een leuk familie strand dat langzaam afloopt in de zee en daarom ideaal is voor kinderen. Het is een mix kiezel/zand strand dat bekend staat om de ideale windsurf omstandigheden. Langs deze zandstrook loopt een promenade met gezellige restaurants en bars. Deze eetgelegenheden serveren meer de Turks keuken dan Gumbet en Bodrum waar u de Engelse kaart veel tegenkomt.

Achter de promenade is direct het centrum van Bitez met leuke souvenir winkeltjes, restaurants en cafe's. Bitez staat bekend om zijn rust en het nachtleven speelt zich dan ook voornamelijk af rond het strand, maar zonder harde muziek. Bent u op zoek naar de grote feesten dan zijn Gumbet en Bodrum een goed alternatief. Gumbet ligt maar 3 kilometer van Bitez en Bodrum maar 6 kilometer. Met een Dolmus is de rit snel gemaakt.

Bitez appartementen

Bitez is de rustige buur van Gumbet. Helaas ligt Bitez op een voor Turkije strategisch punt waardoor voor het grootste gedeelte van dit resort alleen Turken hier een huis kunnen kopen. Toch is er gelukkig een gedeelte waar ook buitenlanders kunnen kopen die van de potentie van dit rustige plaatsje  kunnen genieten. Het vakantiedorp is perfect voor het kopen van een 2e huis.


Tweede huis Turkije