Gundogan is een prachtige groene badplaats op het Bodrum schiereiland in een mooie baai tussen rots formaties en dennenbomen. Het voormalige vissersdorp wordt steeds populairder bij Turkse jetset en de Europeanen. 

De naam Gundogan

Gundogan is een van de oudste nederzettingen op Bodrum en droeg vroeger de naam Farilya. De naam Gundogan betekend “opkomst van de zon”.

De badplaats ligt in een groene vallei en beschikt over een mooi strand van 750 meter. Het strand bestaat uit zand, fijn grind, kiezels en gras. Het strand wordt onderbroken door een kleine en gezellige haven. Aan het strand liggen diverse steigers. Het water en het strand van Gundogan hebben de blauwe vlag waardering.

Achter de zand strook ligt de promenade van Gundogan. Hier kunt u genieten van de Turkse keuken in een van de restaurants. Tussen de restaurants liggen nog diverse winkeltjes en bars. Van het strand over de promenade komt u in het kleine centrum van Gundogan. Souvenir winkeltjes maken hier de dienst uit. Echt groot winkelen kunt u niet in het centrum van Gundogan. Hiervoor zou u naar Bodrum kunnen gaan dat 30 minuten met de Dolmus is en het tot een mooie dagtrip maakt. Ook voor het uitgaan kunt u beter terecht in Bodrum of Gumbet. Gundogan is de plek om tot rust te komen in een groene omgeving.

Gundogan trip

Een leuke trip van Gundogan is naar het “apostel” eiland voor de kust. Er zijn oude Byzantijns ruines te bekijken en een antieke kerk.

Foto's Gundogan

Klik op de foto's voor een vergroting


Gundogan vastgoed

Gundogan is populair bij de Turkse Jetset om tot rust te komen en ook Europeanen leren Gundogan kennen. De groene baai is dus een uitstekende investering voor uw 2e huis. Een Gundogan appartement of villa Gundogan zijn verhuurbaar en door de stijgende populariteit van de badplaats en Turkije, een investering in de toekomst.


Tweede huis Turkije