Turkbuku het nieuwe st Tropez van Europa. Dit plaatsje op het schiereiland Bodrum is te bereiken over de weg door mandarijn velden en dennenbossen. Dit uptown resort ligt ingeklemd tussen de meest groene bergen van Bodrum en de zee op 15 kilometer van Bodrum.

Turkbuku vroeger

Vroeger was Turkbuku een haven voor de Lyciers om te handelen in de golf van Gulluk. Turkbuku ligt op de plaats van het oude Masanda. Het is een van de oudste nederzettingen op het schiereiland Bodrum. Boven Turkbuku zijn dan ook nog ruines te vinden van het oude Masanda.

Turkbuku ligt in een grote baai beschermd door twee eilanden. De plaats was altijd een vissersplaats en nog varen de vissers elke morgen uit om de restaurants en inwoners te bedienen met hun vangst. Tegenwoordig wordt er ook veel geleefd van het kweken van fruit.

Foto's Turkbuku

Klik op de foto's voor een vergroting


De luxe stad Turkbuku heeft geen strand. In het water liggen diverse steigers waar u op kunt zonnen en die in verbinding staan met de promenade. Er loopt een promenade in de vorm van een halve cirkel langs het water. Aan deze wandelroute liggen restaurants en bars. Door de korte afstand tot het water lijkt het net alsof u op het dek van een boot van de Turkse keuken aan het genieten bent. Er is wel een zandstrand in de baai van Turkbuku, deze is te vinden in het nabij gelegen plaatsje Golkoy. De plaatsen worden ook wel eens in een naam genoemd Golturkbuku. Ligt u dus liever aan het strand dan is de dolmus naar Golkoy een handige oplossing.

Turkbuku beroemdheden

In de zomer wordt dit st Tropez van Turkije overspoelt met Turkse beroemdheden. Ook steeds meer internationale bekendheden weten Turkbuku te vinden. Aan het water wordt gegeten en gefeest. Turkbuku zelf heeft hier weinig last van. Het enige lawaai komt uit de bars en restaurants aan het water, maar loopt u iets verder dan is het stadje in een diepe rust verzonken. Turkbuku is zien en gezien worden!

Door alle beroemdheden is Turkbuku duurder dan alle andere plaatsen op Bodrum. Maar juist om deze reden is het een goede investering. Turkbuku is enorm hot en heeft niet voor niets de naam het nieuwe st Tropez van Europa gekregen. Natuurlijk is Turkbuku nog in ontwikkeling en daarom is het ook de juiste tijd om in te stappen.


Tweede huis Turkije