In totaal contrast tot elke andere regio is Kayakoy volkomen uniek. De mooie overblijfselen op de heuvel waren eens een vruchtbaar dorp. In 1922 is het dorp door de Grieken verlaten. Het zal enige selectieve en zorgvuldige renovatie ondergaan, omdat het als een historische site een zeer waardevol is. Het is een dorp waar de tijd stilgestaan heeft. De zon komt op over de velden en alles is erg rustig. Als u van het idee houd van het leven in de natuur en een rustige pas door het leven, misschien vindt u dat hier dan wel. Ondanks de vredige verborgen locatie is het maar 4 kilometer van Ovacik, 6 kilometer van Oludeniz en 12 kilometer van Fethiye.


Erg lekker en erg goedkoop is ontbijten in Kayakoy. De borden met "Kahvalti", dat ontbijt betekent, ziet u veelvuldig langs de weg staan. Overal kunt u gezellig aansluiten om een heerlijk uitgebreid Turks ontbijt te verorberen.

Veel mensen gaan ook een stukje paardrijden of genieten van een rustige wandeling door het landleven van dit oude Turkije.

Om in de vredige lijn te blijven is er dichtbij Kayakoy een rustig kiezelstrand. U kunt in het zomerseizoen het strand van Gemiler met de minibus bereiken. Alleen aan het eind van de dag als tourboten aanmeren is er even wat drukte hier.


Huizen te koop Turkije