Hisarönü is de plek om gezellig uit te gaan in de omgeving van Fethiye in tegenstelling tot de rustige buurman Ovacik. Dit plaatsje dat compleet tot leven komt in de avonduren ligt op een hoog plateau van het Babadag gebergte omsloten door de hoge groene bergen. Hisarönü ligt aan de Fethiye – Ölüdeniz hoofdweg.

De naam Hisarönü

De naam Hisarönü betekend “voorkant van het kasteel” en refereert aan de lokale ruïne. Het stadje is vooral populair bij Britten die in de zomer de vele restaurants en bars bevolking. Hisarönü heeft een leuke hoofdstraat waar het merendeel van de winkels, restaurants en bars ligt. Hier vind ook het uitgaan plaats dat legendarisch is aan deze regio van Turkije. De hoofdstraat is altijd een en al ijver en vol krioelende toeristen die de plaatselijke producten proberen af te dingen of genieten van de Turkse keuken in een van de vele restaurants.

Hisaronu foto's

Door de ligging in de bergen is het in de avonduren aangenaam vertoeven door een verkoelde bries. Het opsnuiven van de gezonde frisse berglucht zal veel toeristen goed na een avond van feest.

Hisarönü ligt dichtbij het populaire Ölüdeniz waardoor het strand 10 minuten rijden is met de minibus. Als alternatief kunt u nog naar het kiezelstrand van Gemiler. Wilt u wel eens een dagje wat anders zien dan kunt u altijd afreizen naar Fethiye, waar voor een ieder genoeg te doen is en waar de dinsdag markt een aanrader is. In de omgeving van Hisarönü is uitstekend te wandelen en de bekende “Lycian Way”, een wandelroute door Turkije, komt ook langs Hisarönü. Andere activiteiten zijn paintballen in de bossen of een van de vele watersporten op het strand van Ölüdeniz.

Hisarönü vastgoed

De natuur rond Hisarönü wordt beschermd en massa bouwen is in Hisarönü verboden. Er zijn kleine nieuwbouw projecten die aan strikte regels voldoen. Een huis kopen in Hisarönü in de wonderschone natuur op korte afstand van het droom resort Ölüdeniz en de toeristen stad Fethiye. Een goede belegging in vastgoed in Turkije.


Huizen te koop Turkije