Dalaman is een omgeving van natuurlijke schoonheid. Het is gelegen tussen de zee en de bergen en profiteert van de afstand tussen vele interessante gebieden zowel historisch als geografisch zoals Dalyan modderbaden en oude tombes.

Het toerisme in Dalaman

Dalaman wordt steeds meer ontdekt als een toeristisch gebied met een eigen wonderschone omgeving. De afgelopen jaren zijn er investeringen gedaan in het vliegveld, de wegen en doorlopende ontwikkelingen van het gebied maken het beter toegankelijk. De regio Dalaman is beschermd voor onder andere de Careta Careta schildpad, waardoor de ontwikkelingen samen met de natuur tot stand komen. Planningen voor een golfbaan en nieuwe jachthavens zijn daar integen al wel onderweg.

Dalaman zelf heeft vele winkels, restaurants, en bars en groeit snel door de investeringen. Dalaman heeft een eigen groot natuurlijk strand, het Sarsala strand. Ondanks dat het niet erg commercieel is, kunt u er plezierig vertoeven en is het gastheer voor veel dieren. Als alternatief zijn er vele kleine strandjes in de diverse baaien rond Dalaman.

De stad is ideaal gelegen om de vele bekende resorts rond Dalaman te ontdekken. Er iseen tunnel gebouwd om Göcek en Dalaman beter te verbinden en heeft de reis verkort tot een rit van 10 minuten. Als u in het gebied bent, zorg dan dat u zeker Dalyan bezoekt. U zult genieten van de Kaunos archeologische site en zult de uitgehouwen in het lijmsteen uitgehouwen tombes bewonderen, terwijl u door de Dalyan rivier vaart naar het Iztuzu strand. Het gebied is werelds 6 meest beroemde strand, het is 6 kilometer lang en beleefd veel plezier aan de schildpadden (careta-carreta. Het strand is heilig voor de schildpadden).

Bent u sportief en toch in Dalaman, vergeet u dan zeker niet te raften op de Dalaman rivier. Er zijn verschillende niveaus van beginner tot professional.

Dalaman vastgoed

Dalaman wordt snel een investering gebied voor vele Europeanen die vastgoed kopen als investering in Turkije. Dit lijkt logisch gezien de vele factoren inclusief dat Dalaman door de Turkse overheid is aangewezen tot "hoofd toeristen gebied" en er gebouwd wordt aan een nieuwe jachthaven en een golfbaan.


Huizen te koop Turkije