Çalis, een resort genietend van de ondergaande zon

Çalis is een echt strand resort met een lang zandstrand gebouwd in een scene met een heldere blauwe zee op de voorgrond en een mix van groen en bruin in de bergen op de achtergrond. Zoals het een strand resort betaamt heeft ook Çalis een grote zomer populatie en is het rustig in de winter. Ondanks de drukte in de zomer hangt er in Çalis een ontspannen sfeer en biedt het plaatsje een uitstekende accommodatie aan families en paren.

Çalis vakantie

Het stadje 5 kilometer ten noorden van Fethiye beschikt over een 2 kilometer lange boulevard waarlangs informele familie hotels in lijn staan, winkels hun koopwaar proberen te slijten en waar restaurants en cafe’s uw gezelligheid garanderen. De promenade loopt langs het mooi zandstrand dat hier en daar lichtelijk vermengt is met kiezels.

Calis Beach foto's

Aan het strand lijkt maar geen einde te komen en loopt nog tot ver buiten Çalis. Speciaal op het strand zijn de zeeschildpadden die op verschillende tijden het strand aandoen om hun eieren te leggen. De Careta Careta schildpad is beschermd in Turkije.   

Çalis staat bekend om twee uitzonderlijk heden. Er waait in de zomer een verkoelende bries door Çalis, heerlijk voor de toeristen, maar pas op voor verbranding en, al vele malen vastgelegd op talrijke kiekjes van de diverse nationaliteiten, de zonsondergang. Het laatste maakt van Çalis een romantisch oord voor paren, die in de avond onder hun strandwandeling kunnen genieten van de zon die langzaam in zee zakt. 

Van een bruisend nachtleven is geen sprake in Çalis. Aan de boulevard liggen enkele bars en discotheken, maar voor het grote werk is Fethiye een optie. Fethiye is maar 15 minuten rijden met de goedkope Dolmus en beschikt over een rijk uitgaansleven. Voor het winkelend publiek geldt hetzelfde verhaal. In Çalis is het een en ander te vinden en er is een zondag markt. Toch valt dit in het niet naast Fethiye dat bestaat uit een groot centrum en een grote dinsdag markt. Naast de Dolmus is Fethiye ook goed te bereiken met de watertaxi, wat het een zeldzaam uitstapje maakt. De watertaxi en de Dolmus doen qua tijd niet voor elkaar onder.

Çalis vastgoed

Çalis is ideaal als zomer locatie, maar ook lekker rustig in de winter met Fethiye dichtbij als u toe bent aan een mensenmassa. In Çalis staan mooie nieuwbouw appartementen en villa’s te koop waarbij u nooit ver van het lange strand bent. Dit, tezamen met een afstand van maar 45 minuten rijden naar het international vliegveld van Dalaman, maakt Çalis tot een ideale 2e huis locatie voor families en koppels. Zeezicht vanuit uw slaapkamer zult u hier overigens niet snel vinden, omdat alles gebouwd op het vlakke plateau tussen de zee en de bergen. Bij Real Turkey bent u aan het juiste adres voor het kopen van een Çalis appartement.


Huizen te koop Turkije