Konakli is een snel groeiend, voormalig dorp, ongeveer 14 kilometer van het centrum van Alanya. Het is een onafhankelijke stad onder beheer van de lokale overheid van Alanya. Het is ongeveer 140 kilometer van het vliegveld van Antalya maar is eenvoudig te bereiken op de verbeterde snelweg tussen Antalya en Mersin. Met de auto duurt de reis ongeveer twee uur.

Konakli heeft een groeiende bevolking van ongeveer 30.000 inwoners.

Foto's van Konakli bij Alanya

Klik op de Konakli foto's voor een vergroting:


Dichtbij Konakli vindt u het antieke fort van Alarahan en de caravanserai van Alarahan. Deze waren gebouwd als bescherming en onderkomen voor de karavanen aan het eind van de zijderoute. De meeste inwoners van Konakli leven van het inkomen uit het toerisme of groentes. Elke woensdag is er de grote wekelijkse bazaar waar alle groentes uit het gebied te koop zijn. Een dag op de markt is altijd een plezier.

Er zijn enkele grote hotels beschikbaar in Konakli. Van goede drie sterren onderkomens tot luxe vijf sterren hotels. Veel verschillende activiteiten zijn beschikbaar voor bezoekers. Tijdens uw bezoek aan het strand kunt u paragliden, bananenboot varen, waterskieen of jetskieen. Zelfs duiken voor beginners en gevorderden wordt geboden. U kunt ook deelnemen aan een van de boottochten langs de kustlijn. Genoeg mogelijkheden.

Als dit teveel water voor u is waarom dan geen strandwandeling of een gesprek met de lokale bevolking?

Veel kleine winkels met textiel, goud en leer te koop zijn aanwezig. En vergeet nooit de leuke kleine restaurantjes die verse maaltijden bereiden uit de turkse keuken.

Geniet van uw vakantie in Konakli.

Andere plaatsen en wijken rond Alanya

Konakli is een dorp die valt onder de regio Alanya. Er zijn nog meer plaatsen en wijken die in de omgeving van Alanya liggen.

Alanya
Alanya

 

Mahmutlar Alanya
Mahmutlar

 

Oba Alanya
Oba

 

Incekum Alanya
Incekum

 

Gazipasa Alanya
Gazipasa