Het marktaandeel van Turkije in de toerisme markt van de wereld blijft groeien. Vakantiegangers die naar Turkije gaan komen steeds terug. Er zijn zelfs mensen die huizen kopen en verhuizen nadat zij hun vakantie in Turkije gevierd hebben. Hierdoor trekt Turkije elk jaar nieuwe toeristen. Het hart van het Turkse toerisme klopt in Antalya. De regio is het handelsmerk geworden in het wereldtoerisme. Aan een eind van dit toerisme centrum vindt u een plaats genaamd Gazipasa. De stad is een buur van Alanya.

Een toerisme resort in de provinicie Antalya met de grootste toeristen accommodatie capaciteit in het gebied. Alanya ligt maar veertig kilometer van Gazipasa en 180 kilometer van het centrum van Antalya. Terwijl Alanya erkend is als groot toerisme centrum is Gazipasa bekend om de naam "sereen paradijs". De natuurlijke omgeving, manier van leven, dorpen en relaties hebben dit gebied de juiste omschrijving gegeven. Langs het Selninus strand dat 2,5 kilometer langs de zee strekt en soms wel 150 meter breed is, ligt het hoofdpunt van Gazipasa met toerismevoorzieningen. Het grote zandstrand is een ideale plaats om te zwemmen in de zee en om 300 dagen per jaar te zonnebaden. Maar als u liever uw boek pakt en leest om een rustiger plaats, dan zijn er genoeg plaatsen op loopafstand. Een klein stukje verder is een smalle baai waar u en uw gezelschap, meestal alleen, kunt zwemmen en ontspannen.

Foto's Gazipasa bij Alanya

Klik op de Gazipasa foto's voor een vergroting:


De antieke haven en de ruines van een kasteel, die Gazipasa jaren geleden beschermden, vertellen u dat deze baai en van een lange historie geniet. Als u omhoog kijkt naar de hellingen die afdalen in de zee, dan realiseert u zich dat de bananenplantages zich gemengd hebben met de overblijfselen van de oude stad en zich verspreiden over een groot gebied. Het is moeilijk dit gebied van blauwe zee en heldere zon achter u te laten. Maar om kennis te maken met de eeuwenoude tradities van de Mediterrane mensen die elk jaar op de hoge bergplateaus leven, zult u het strand achter u moeten laten. Korte trips naar de heuvels met pijnbomen maken uw vakantie nog meer de moeite waard. Op deze korte trips leert u antieke ruines, kastelen en eeuwenoude rotstombes kennen en leert u het traditionele Turkse landleven. U komt langs gezonde kinderen met rode wangen die opgroeien op hoge plateaus in schone lucht, eten van natuurlijk voedsel en nog steeds de spellen spelen van hun opas en omas. U ziet de idyllische scenes van geiten en schapen die zich spreiden over weide groene landerijen, diepe valleien, rivieren en steile rostpartijen die tot in de hemel reiken.

Andere plaatsen en wijken rond Alanya

Gazipasa is een plaats die valt onder de regio Alanya. Er zijn nog meer plaatsen en wijken die in de omgeving van Alanya liggen.

Alanya
Alanya

 

Oba Alanya
Oba

 

Konakli Alanya
Konakli

 

Incekum Alanya
Incekum

 

Mahmutlar Alanya
Mahmutlar