Mahmutlar ligt op 9 kilometer ten oosten van Alanya in de richting van Mersin. Het voormalige plattelandsdorp is uitgegroeid tot een levendig vakantieoord en behoort toe aan de gemeente Alanya. Mahmutlar ligt ongeveer 175 kilometer van het internationale vliegveld van Antalya. Maar tegenwoordig is er in Gazipasa het vliegveld tussen april en november ook geopend. En nu hoeft u nog maar een half uurtje te rijden.

Foto's Mahmutlar Alanya

Klik op de Mahmutlar foto's voor een vergroting.


Mahmutlar ligt aan de Middellandse zee met direct daarachter het Taurus gebergte. Mahmutlar staat, met het knusse centrum, voor een plezierige sociale cultuur met veel kleine bars, restaurants en winkels. Ook is er twee keer per week de bazaar op dinsdag en zaterdag.

Het klimaat biedt een gemiddelde temperatuur van 27 graden in de zomer en 15 in de winter. De 330 dagen zon per jaar zijn de belangrijkste reden voor veel toeristen om de kilometers strand te bezoeken.

Mahmutlar strand

Het strand van Mahmutlar is een kilometers lang zandstrand. Er zijn enkele rotsen op het strand te vinden maar verder is het een zandstrand. Het strand heet ook wel het Keykubat strand en begint helemaal bij het kasteel van Alanya. Het strand eindigt in Kargicak ten oosten van Mahmutlar. Tegenwoordig loopt er langs het hele strand vanaf Alanya een boulevard. Heerlijk om vanuit Mahmutlar naar Alanya te fietsen of te wandelen. Langs de boulevard zijn fitnesstoestellen, rustplaatsen en terrassen te vinden.

Bij het strand van Mahmutlar zijn diverse beachclubs op het strand. Meestal zijn de ligbedden gratis zolang u maar iets eet of drinkt in de beachclubs. Er is altijd genoeg ruimte op het strand en vooral de delen waar geen beachclub staat kunt u zich uitermate vrij bewegen.

In Mahmutlar geven de bananenplantages en sinaasappelvelden een extra charme aan de smaakvolle omgeving. Als u een pauze wilt uit de rustige setting dan is een trip met het goed beheerde publieke transport systeem of Dolmus een aanrader. Elke 10 minuten brengen dus busjes u van en naar Alanya, een levendige stad gedrenkt in geschiedenis.

Taurus gebergte

Mahmutlar is zo prachtig omdat het ingeklemd is tussen de blauwe zee en de groene bergen van het Taurus gebergte. Lang niet alle toeristen ontdekken de wonderschone plekken die het gebergte te bieden heeft. In de zomermaanden geniet de Turkse bevolking in ieder geval van de verkoeling die het gebergte biedt. Steeds meer toeristen volgen het goede voorbeeld. Langs de vele bergriviertjes zijn restaurants te vinden die goedkoop heerlijke verse vis bereiden.

De overwinteraars in Mahmutlar genieten op een heel andere manier van het Taurus gebergte. De met sneeuw bedekte toppen geven deze Mediterrane stad een sprookjesachtig uiterlijk.

Foto's boulevard en strand Mahmutlar

Klik op de strand foto's voor een vergroting


Markt in Mahmutlar

Er zijn een tweetal markten in Mahmutlar te vinden. Op beide markten zijn zowel etenswaren, lederwaren en kleding te vinden. De eerste markt in Mahmutlar is op dinsdag. De markt is vooral voorzien van lederwaren en kleding, maar er zijn ook groente en fruit te vinden. Elke dinsdag aan het oostelijke eind van Barbaros straat.

De tweede markt is op zaterdag en eenvoudig te vinden. Gelegen in het centrum van Mahmutlar met vooral groente en fruit. Maar ook op deze markt zijn er allerlei producten te vinden.

Andere plaatsen en wijken rond Alanya

Mahmutlar is een plaats die valt onder de regio Alanya. Er zijn nog meer plaatsen en wijken die in de omgeving van Alanya liggen.

Alanya
Alanya

 

Oba Alanya
Oba

 

Konakli Alanya
Konakli

 

Incekum Alanya
Incekum

 

Gazipasa Alanya
Gazipasa