Een oase voor vakantie en vrije tijd. Van eens een klein dorpje bij Alanya is dit vruchtbare groene gebied van 12,5 vierkante kiometer ontwikkeld in een uitstekende stad met een grote variëteit aan mogelijkheden. Een pittoresk landschap omgeven door het Taurus gebergte is even fascinerend voor de bezoeker als de eindelozen stranden die een ontspannen sfeer bieden. De gemeente stopt veel moeite in de bescherming van de groene gebieden. De lokale overheid heeft veel regels geintroduceerd om ongecontroleerde bebouwing te voorkomen. Het karakter van Oba moet behouden worden en gepresenteerd als de Mediterrane oase van de toekomst.

Foto's Oba in Alanya

Klik op de Oba foto's voor een vergroting


Het feit dat deze plaats iets echt speciaals is kunt u zien aan het aantal buitenlandse families die in Oba wonen. Een ander positief teken van het beleid van de lokale overheid is de bouw van de bekende superwinkel Metro in 2003.

Als een modern winkelcentrum van 24.000 vierkante meter is deze constructie gebouwd door hechte samenwerking tussen investeerders en de lokale overheid. De Metro biedt nu hoge kwaliteit goederen aan de klanten en verzorgt 150 banen voor lokale Turken. De winkel heeft de hele omgeving aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers over de hele wereld en ook de lokale economie een opleving bezorgt. Veel kleinere organisaties zijn ontwikkelend en zorgen voor de voortzetting naar de toekomst van Oba.

Het is juist om te zeggen dat Oba ontwikkeld is in een wonderschone plaats in Turkije. Langs de rivier is veel recreatie mogelijk met picknick plaatsen om uren van ontspanning door te brengen, beschermd door groene bomen die zorgen voor een natuurlijke atmosfeer voor de bezoeker. De antieke geschiedenis van deze plaats leidt mensen naar veel plaatsen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een ieder die van activiteiten als wandelen of jogging houdt zal hier ook genieten. Waar anders is het mogelijk te reizen over smalle paden langs grote plantages met sinaasappelen en citroenen. Dit zorgt voor de typische Oba aroma.

Meer Oba foto's

Klik op de foto's voor een vergroting


Oba is nog steeds een landbouw gebied. Het heeft veel wel doordachte beslissingen genomen voor een succesvolle toekomst in toerisme door de groene gebieden te behouden en door te gaan met de plantages met bananen, sinaasappelen, citroenen en frambozen. Hier zorgen hoge bouwwerken niet voor een onderbreking van de uitzichten naar het Taurus gebergte.

Oba is zeker de moeite waard om te bezoeken speciaal als u aan een vakantiehuis denkt.

Andere plaatsen en wijken rond Alanya

Oba is een wijk die valt onder de regio Alanya. Er zijn nog meer plaatsen en wijken die in de omgeving van Alanya liggen.

Alanya
Alanya

 

Mahmutlar Alanya
Mahmutlar

 

Konakli Alanya
Konakli

 

Incekum Alanya
Incekum

 

Gazipasa Alanya
Gazipasa