Incekum is een mooi vakantieresort aan de zuidkust van Turkije ongeveer 120 kilometer ten oosten van Antalya International Airport en 30 kilometer ten westen van Alanya. De meeste grote hotels in deze stad bieden gratis ophaalservice van het vliegveld.

De stad schijnt altijd in de zon en een romantische memorabele tijd wacht op u tijdens de helder verlichte nachten. Het woord Incekum betekent 'fijn zand'. Het is bekend voor de gouden zandstranden. Het is moeilijk zulk fijn zand te vinden ergens anders aan de zuidelijke kustlijn van Turkije. Dat maakt het nog meer de moeite waard om de stad te bezoeken.

Foto's Incekum bij Alanya

Klik op de Incekum foto's voor een vergroting:


Het is speciaal populair voor mensen die houden van een kristal heldere ondiepe zee, want de zee wordt maar langzaam diep. De stranden in de stad zijn vol in het hoogseizoen. U kunt in de zon liggen op de glinsterende stranden en opgefrist voelen in het blauw heldere water. Of misschien wilt u meedoen in strandactiviteiten?

Naast dit alles kunt u er stallen vinden waar u kunt paardrijden aan de basis van het Taurusgebergte of op het strand. Langs de hoofdweg zijn allerlei soorten winkels waar u door kunt wandelen en kijken naar de traditioneel Turkse goederen.

Andere plaatsen en wijken rond Alanya

Incekum is een plaats die valt onder de regio Alanya. Er zijn nog meer plaatsen en wijken die in de omgeving van Alanya liggen.

Alanya
Alanya

 

Oba Alanya
Oba

 

Konakli Alanya
Konakli

 

Mahmutlar Alanya
Mahmutlar

 

Gazipasa Alanya
Gazipasa