Kas (uitgesproken als kasj) is alles wat een typisch mediterraan resort aan zee in Turkije moet zijn. Witgewassen huizen trapsgewijs gebouwd langs de draaiende bergwegen die u de weg wijzen naar de wonderschone stranden en een haven die u herinnert dat het leven eigenlijk heel goed is en dat terwijl u in Kas bent het beste is dat u zich snel aanpast aan de mediterrane levensstijl.

Veel van de huizen in Kas worden gehuld in roze bougeainvilla bloemen die u direct herinneren aan de invloed van de Griekse architectuur in sommige van de oudere huizen. Typische houten luiken, smalle straatjes en grote terrassen om van de zon te genieten.

Foto's Kas

Stranden van Kas

De stranden van Kas zijn kiezelstranden. Meestal is het een drukte van belang op de stranden omdat deze klein van stuk zijn. Als u van een mooi lang gouden zandstrand wilt genieten dan is het Patara strand ten noorden een uitstekende plaats om te zonnebaden en te zwemmen. Anders genieten bezoekers van Kas van hun tijd in de koffiehuizen en restaurants aan de waterkant.

Bezienswaardigheden Kas

Ruines van de antieke stad Antiphellos staan tussen de moderne gebouwen van Kas. Een bezichtiging van het oude theater is zeker het hoogtepunt van de oude stad. Over de zee ligt het Griekse eiland Megisti (Meis Adasi in Turks). Het eiland is leuk als dagtrip om de antieke resten te bekijken, de Ottomaanse architectuur te bewonderen of de prachtige natuur en uitzichten in te nemen.

Kas kan ook goed als basis gebruikt worden om een van de vele antieke Lycische steden en archeologische opgravingen te bezoeken. Demre, Patara, Xanthos, Letoon, Saklikent en Tlos zijn hiervoor goede opties.

Zoals veel steden in dit gebied was er een grote Griekse bevolking tot 1923 toen Griekse en Turkse burgers werden geruild. Dat was een turbulente tijd voor het gebied toen de mensen onzeker waren over hun toekomst. Ze zullen nu trots zijn als zij weten dat Kas naam maakt voor zichzelf als een 'must vist' mediterrane bestemming in Turkije.